Burak Erdoğan'ın askerlik raporu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın askerlikten muaf tutulmasına dair raporun içeriği son günlerde basında ve TBMM'de yoğun bir polemik konusu oldu. Bazı vekiller Burak Erdoğan'ın neden askerlik yapmadığının açıklanmasını talep etti.

Gazeteport yazarı Safile Usul raporun içeriğini ele geçirdi. Bu rapor, Gazeteport yöneticileri, Safile Usul ve Avukat Selma Yıldız'ın da bulunduğu bir toplantıda ele alındı. Ve içeriğinin yayınlanmasının, insan hayatının mahremiyeti ve insanın bedensel durumuna ilişkin bilgilerin gizliliği ilkesine aykırı olacağına karar verdik.

Başbakanların icra ettikleri kamu görevi nedeniyle herkesten daha çok mercek altına alınmaları da doğaldır.

Basının bu konuyu kamu yararına haber konusu yapması ise, kamu yararı gözeten bir görevdir. Ancak söz konusu raporun özel hayatın gizliliği ilkesini, kamu yararının önüne geçirebilecek nitelikte olduğunu ve bu durumda olan bir şahsın askerlik yapamayacağını (Uzman görüşlerine alınarak) Gazeteport olarak teyit ediyoruz.

Ve artık Türk medyasının ve muhalefet partilerinin konuyu siyasi bir mülahazaya temel teşkil edecek nitelikten çıkarmaları ve tartışmayı bitirmelerini tavsiye ediyoruz.

Özetle kamuoyunu bilgilendirme ve şeffaflık konusunda basında çok önemli bir rol üstlenmiş ve gazetecilik tutkusunu her şeyin önünde tutan Gazeteport, Burak Erdoğan'ın bireysel ve bedensel mahremiyet hakkına sahip olduğu etik kuralından hareketle bu raporu açıklamamayı uygun görmüştür.

Okuyucularımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber