Batman Belediye Başkanı: Dağdakiler, bu ülkenin en onurlu insanlarıdır!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BATMAN Belediye Başkanı DTP'li Hüseyin Kalkan, ?Dağdakiler, ülkenin en onurlu insanlarıdır. Çünkü bunlar hiç bir çıkarsal birşeye girmeden, salt kimlik sorunu için onurlu yaşam için çaba sarfetmektedir. Bu ülkenin böyle insanlara ihtiyacı vardır. Bu ülkenin, bu insanlardan zarar görmesi söz konusu değildir'' dedi.

Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, belediyenin hizmetlerini anlatmak için makamında basın toplantısı düzenledi. Yaptıkları hizmetleri anlatan Kalkan, bir gazetecinin ?Partinize yönelik kapatma davasını nasıl karşılıyorsunuz?' sorusuna, halka hizmet için geldiklerini belirterek şu karşılığı verdi:

?Gerektiği yerde kendimizi feda etmek içinde geldik. Vekillerimiz meclise çözüm için gelmişlerdir. Ülkeye katkı sunmak için bulunuyorlar. Ancak her yaklaşımda ?kendi soydaşlarınızı kınayın' anlamında bir telkin var. Halkı temsil eden ve Meclis'te grubu bulunan bir partiyi dayatmalarla, milliyetçi partilerin söylemleriyle, hukuk dışı bir uygulamayla karşı karşıyayız. Kapatma davası açılması doğru bir mantık değil. Bu girişimler, 1980 yıllarını gösteren, bir girişimdir. Örgütlenmenin yasak olduğu yıllarda herkes nasıl dağa çıkıyorsa, bu yaklaşım aslında bir dağ yoludur ve yasa dışı yolu göstermektir. Uzun dönemdir partimiz stratejik değişime girmiştir. Meclis'e girmek taktiksel değildir, stratejiktir. Şimdi yapılmak istenen halkımızın seçtiği vekilleri, siyaset dışına itmektir. Bu da ülkeye zarar verir. Bu kadar iyi niyete rağmen, partimiz seçim sistemine karşı bağımsız girmesine rağmen, hala meclis dışına itme çabaları, Kürtleri de farklı bir ayrılışa koyacaktır. Bu hatadan vazgeçilmelidir.'' Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, rant ilişkileri ortaya çıkarılmasın diye sürekli Kürtler üzerine gündem oluştuğunu da iddia ederek şöyle devam etti:

?Dağda yaşayan insanlarımız, ülkenin en onurlu insanlarıdır. Çünkü bunlar hiç bir çıkarsal birşeye girmeden, salt kimlik sorunu için, onurlu yaşam için çaba sarfetmektedir. Bu ülkenin böyle insanlara ihtiyacı vardır. Bu ülkenin, bu insanlardan zarar görmesi söz konusu değildir. Gerçekten bu insanlara kapıların açılması, sosyal yaşama katılması gerekir. Bunun için anayasal düzenleme yapılmalı'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber