Tüm acil numaralar 112 altında birleşiyor

Haber Giriş : 04 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Polis-Jandarma İmdat?, ?Yangın-Oman Yangını İhbar?, ?Hızır Acil?, "Elektrik, Doğalgaz, Su Arıza? gibi ihbarlar, ?112 Acil Çağrı? adı altında birleşecek.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, polisin korsan yayınlara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, 6 aylık sürede 917 bin korsan yayın ele geçirildiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, haftalık bilgilendirme toplantısında, Polis Meslek Yükseokulları'na 6 bin 111 erkek, 360 bayan memur adayın alındığını belirterek, adayların intibak eğitimi ve güvenlik soruşturmalarının ardından kesin kayıtlarının yapılacağını bildirdi.

Teşkilat mensupları içerisinden 205'i erkek, 10'u bayan olmak üzere 215 komiser yardımcılığı için sınav açıldığını anımsatan Er, 2 Ekim 2004 tarihinde adaylara sınav yapılacağını söyledi.

TEK ACİL ÇAĞRI

Tek Acil Çağrı uygulamasının 2005 yılında uygulanması için altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Ramazan Er, ?Polis İmdat?, ?Jandarma İmdat?, ?Yangın İhbar?, ?Hızır Acil?, ?Orman Yangını? gibi birincil acil çağrılar ile ?Elektrik Arıza?, ?Doğalgaz Arıza?, ?Su Arıza? gibi ikincil çağrı numaralarının ?112 Acil Çağrı? adı altında birleşeceğini kaydetti.

Bu uygulamanın pilot il olarak Ankara'da başlatılacağını ifade eden Er, bu konuda diğer kurumlarla mutabakat sağlandığını bildirdi.

Polisin son bir yıl içerisinde 889 bin başvuru ve tespit tutanağı düzenlediğini, bir milyon 642 bin adli ve idari tebligat yaptığını vurgulayan Er, adresinde bulunamayan bir milyon 92 bin vatandaş ile 55 bin cezaevi iaşe bedeli ile ilgili tebligat düzenlediğini söyledi.

KORSAN YAYIN

Er, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle ?Fikri Mülkiyet Haklarının? güvence altına alındığını, sanat eserlerinin yol, meydan ve pazarlarda satışının yasaklanarak güvenlik güçlerinin yetkisinin genişletildiğini hatırlatarak, 6 aylık dönemde polisin korsan yayın ve yasaya aykırı hareket edenlere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Polisin 6 aylık dönemde 785 bin CD-VCD, 12 bin DVD, 60 bin kitap 31 bin teyp kaseti, 581 bin video kaseti, 21 bin pornografik yayın, bandrollü olanlardan 4 bin CD-VCD, 720 kitap, 2 bin video kasete el koyduğunu kaydeden Er, toplam 917 bin korsan yayın ve yasalara aykırı satılan eser ele geçirdiğini bildirdi.

SORULAR

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Er, Irak'ta dün öldürülen 3 Türk'ün görüntülerinde teröristler arasında Türkçe konuşanların bulunduğunun sorulması üzerine Er, bugüne kadar dini motifli örgütleri yönelik yapılan operasyonlarda Hizbullah dahil 22 örgütün deşifre edilerek elemanlarının yakalandığını söyledi.

Öldürülen 3 kişi ve Irak'ta taşımacılığın güvenli yapılması için dün Dışişleri Bakanlığı'nda geniş tabanlı bir toplantı yapıldığını da hatırlatan Er, ?Türkiye Cumhuriyeti devleti yıllardır terörle mücadele eden ve terörün acısını çeken bir devlettir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti terörün her çeşidine karşıdır? dedi.

ALAATTİN ÇAKICI

MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un, 30 Ağustos resepsiyonunda Alaattin Çakıcı'nın kaçmasıyla ilgili basında yer alan iddialarla ilgili, ?Yargı gereğini yapmazsa biz yaparız? şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Er, ?Sayın Müsteşarımızın böyle bir söz söyleyip söylemediğini bilemiyorum. Basında yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve hukuk devletidir. Bu olayla ilgili hukuki süreç başlamıştır? diye konuştu.

Irak'ın Türkiye'ye yeni vize koyması diye bir olay olmadığını da hatırlatan Ramazan Er, bu ülke ile 1956 yılında imzalan anlaşma ile karşılıklı vize uygulamasının var olduğunu, sadece diplomatik pasaportluların bu uygulamadan muaf tutulmasının söz konusu olduğunu söyledi.

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber