29 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Kasım 2007 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAŞ TOPLANIYOR

-Yüksek Askeri Şura, kış dönemi çalışmaları için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Karargahı'nda toplanıyor. (Saat:09.35)

-Yılın ikinci olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren yasa ve yönetmelik değişikleri, modernizasyon çalışmaları ve disiplinsizlik nedeniyle Silahlı Kuvvetlerden ilişiği kesilecek personelle ilgili dosyalar görüşülecek.

-Toplantıya, 30 Ağustos'ta orgeneralliğe terfi eden 4 komutan da ilk kez katılacak.

-YAŞ üyeleri, öğle saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün kabrine çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YAŞ üyelerine Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek. (Saat:13.00)

-SIRBİTSTAN CUMHURBAŞKANI TADİÇ ANKARA'DA

-Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, iki günlük resmi ziyaret için Ankara'ya geliyor.

-Konuk Cumhurbaşkanı Tadiç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde karşılanacak. Ardından iki Cumhurbaşkanı bir süre baş başa görüşecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:14.45/15.00/16.30)

-Boris Tadiç, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı Meclis'te ziyaret edecek. (Saat:17.05)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tadiç'i Camlı Köşk'te ziyaret edecek. (Saat:18.45)

-Cumhurbaşkanı Gül, Tadiç onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Yemeğe, Başbakan Erdoğan da katılacak. (Saat:19.30)

-BEŞ MİLLETVEKİLİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE

-Salı günü 7 doğu kökenli politikacının ardından bugün de beş milletvekili ABD Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Ross Wilson ile görüşecek. Görüşmeye, ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, AKP Siirt Milletvekili Mehmet Yılmaz Helvacıoğlu, AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan ve AKP Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda katılacak.

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu, gündemindeki yasa tasarı ve tekliflerini görüşmek üzere toplanıyor. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Dışişleri Komisyonu, on üç uluslararası sözleşmenin onaylanmasına ilişkin kanun tasarılarını görüşecek. (Saat:10.30)

-Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi ve Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması hakkında kanun tasarısını ele alacak. (Saat:11.00)

-AB Uyum Komisyonu'nda, Türkiye Hakimler ve Savcılar Birliği kanun tasarısını görüşülecek. (Saat:13.00)

-UNAKITAN ANKARALI SANAYİCİLERLE

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) aylık olağan meclis toplantısına katılarak bir konuşma yapacak. (Saat:11.00)

-KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ AÇILIYOR

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Yozgat katı atık düzenli depolama tesisinin açılışına katılacak. (Saat 13.30/İZLENİYOR)

-REEL KESİM GÜVENİNİN KASIM AYI DÜZEYİ BELLİ OLACAK

-Merkez Bankası, imalat sanayi işyerlerinde gerçekleştirilen İktisadi Yönelim Anketi sonuçları ile Reel Kesim Güven Endeksi'nin Kasım ayı düzeyini açıklayacak. (Saat:17.00)

-TÜRK TELEKOM GREVİ SONA ERDİ

-Türk Telekom ve Haber-İş'in yürüttüğü toplu görüşmelerden sonuç alınamaması sonucu 16 Ekim'de başlayan grev, tarafların uzlaşmasıyla 45. gününde sona erdi.

-Ulaştırma Bakanlığı, Türk-İş, Türk Telekom ve Haber-İş yetkililerinin konuyla ilgili açıklamaları ve gelişmeler izleniyor.

-CHP'Lİ ATEŞ'TEN ?ANKARA'DA YOLSUZLUK? İDDİASI

-CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yapıldığı iddia edilen ?yolsuzluk belgesini? açıklayacak. (Saat: 11.00)

-ENERJİ SEKTÖRÜNE MEGA TEŞVİK GELİYOR

-Elektrikte arz açığının kapıya dayanması üzerine harekete geçen hükümet enerji sektörüne şimdiye dek görülmemiş teşvikler verecek. 2012 yılı sonuna kadar devreye gireceklerini taahhüt eden üretim lisans sahibi tüzel kişiler, Türkiye'nin hangi ilinde olduklarına bakılmaksızın Teşvik Yasası kapsamına alınacak.

-Bu tüzel kişilerin yapacağı yatırımlar için, 2008 yılında işletmeye girenlere yüzde 100 yatırım indirimi sağlanacak. 2008 yılından sonra 2013 yılına kadar devreye gireceklere, bu oran her yıl yüzde 5 azaltılarak uygulanacak.

-İletim hattı sistem kullanım bedelleri, ekipmanların ithalatındaki bütün vergi ve harçlar, sıvı yakıt kullanımında ÖTV'den muafiyet sağlanacak.

-BİR KİŞİLİK İŞ YARATMANIN MALİYETİ 189 BİN YTL

-Yılın ilk on ayında teşvik belgesine bağlanan yatırım projeleriyle yaratılacak her bir kişilik istihdama düşen ortalama yatırım tutarı 188.9 bin YTL düzeyinde gerçekleşti.

-Ortalama istihdam maliyeti ana sektörler içinde 122 bin YTL ile en düşük madencilikte. Tarımda 150.5 bin, hizmetlerde 156.9 bin, imalat sanayinde 178 bin YTL olan maliyet, teknoloji-yoğun nitelikteki enerji yatırımlarında 915.4 bin YTL'ye ulaşıyor.

-TÜRKİYE İŞ KURUMU: "YÜKSEK EKONOMİK BÜYÜME İSTİHDAMA YANSIMADI"

-Türkiye İş Kurumu'nun 4. Genel Kurulu'na sunulan raporda, Türkiye'de ekonomik büyümede sağlanan başarının, istihdam yaratmada etkili olamadığı vurgulanarak, "Özellikle 2001 krizinden sonraki 5 yıllık dönemde gerçekleşen yüksek orandaki ekonomik büyüme, istihdama yansımamaktadır. İşgücü talebi açısından büyümenin yapısı ile ilgili sorunlar vardır" denildi.

-POLİSE ?ZOR KULLANIM? GENELGESİ

-Arka arkaya gelen polisin müdahalesi sonucu ölümler Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın emri ile emniyet teşkilatı mensuplarının hangi hallerde zor kullanabileceğine ilişkin durumların açıklandığı bir genelge hazırlandı.

-İHGD: ?POLİSİN YETKİLERİNİ KISITLAYIN?

-İnsan Hakları Gündemi Derneği son günlerde polislerin karıştığı şiddet olaylarının artmasının nedeninin Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle polisin yetkilerinin "olağanüstü" olarak artırılması olduğunu savundu.

-Derneğin verilerine göre değişikliğin yapıldığı 13 Haziran tarihinden bu yana polisin karıştığı 13 olayda 5 kişi yaşamını yitirdi.

-TÜRKİYE KARBONDİOKSİT SALIMINDA 23'ÜNCÜ

-Türkiye en fazla karbondioksit salımı yapan 23'üncü ülke, yaydığı karbondioksit dünya ölçeğinde küçük olan Türkiye son 15 yılda bu alandaki artışın en fazla görüldüğü ülkelerden oluşan listenin ortalarında yer aldı.

-MOTORLU KARA TAŞITLARI İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Eylül ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak (Saat:10.00)

-ORGAN BEKLEYENLERE MÜJDE "LİSTEDEKİ VATANDAŞLARA ORGAN DAĞITIMI BAŞLIYOR"

-Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ Doku Hücre Koordinasyon Kurullar Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, organ nakli bekleyen hastalara müjde verdi. İlhan, ?Ulusal Organ Bekleme listeyle önümüzdeki günlerde en ideal, en doğru biçimde organların dağıtımı yapılmaya başlanacak? dedi.

-Sağlık Bakanlığı Organ Doku Nakli ve Diyaliz Merkezi Başkanı Sancar Tepe, Türkiye'de organ bağışının yüzde 200 artığını belirterek, ?Yüzde olarak önemli bir artış var, ama sayıya vurduğumuzda bağışlar yine yeterli değil. Bize her yıl 1500 kadavradan organ gerekiyor? diye konuştu. Türkiye'de 44 bin diyaliz hastası bulunduğunu söyleyen Tepe, bu hastaların devlete yıllık maliyetlerinin 1 milyar dolar olduğunu, hastaların tamamının organ nakli olması halinde ise bu maliyetin yıllık 500 bin dolara düşeceğini bildirdi.

-ARCELORMITTAL: ?TÜRKİYE BİZİM İÇİN AÇIK HEDEF?

-Rozak A.Ş.'nin yüzde 51 hissesini satın alarak Türkiye'deki yatırımlarına hız veren dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal Yönetim Kurulu Üyesi Gonzalo Urquijo, Türkiye inşaat pazarında önemli bir oyuncu olmayı hedeflediklerini belirterek, ?Türkiye'de 500 milyon dolarlık yatırımla, 4.5 milyon ton üretim kapasitesine sahip bir haddahane kuracağız. Türkiye'deki başka fırsatları da gözden geçireceğiz? dedi.

-TÜRKİYE'NİN İLK ?TEMATİK TAKVİM?İ YAPILDI

-Perajans takvim pazarında yeni bir konsept oluşturarak, Türkiye'de ilk kez yapılacak olan ?365 Gün? adını verdiği bir tematik takvim hazırladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber