Bakan bayram parası verdi Telekom'da grev bitti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'da 45 gün boyunca devam ederek hayatı felç eden grevin, işçilere Kurban Bayramı öncesinde ödenecek 200 YTL'lik ikramiye sayesinde sona erdiği öğrenildi.

Telekom grevinin sona ermesini sağlayan olay şöyle gelişti: Türk Telekom yönetimi ve Haber-İş arasında dün PTT'nin Ahlatlıbel tesislerinde görüşmelere başlanırken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da görüşmeleri bütün gün telefondan takip etti. Taraflar, 25 maddelik talep listesi üzerinde anlaşırken, son sıraya mali konular kaldı. Telekom yönetimi, bu aşamada grevden önce önerdiği, ilk yıl için yüzde 10, ikinci yıl birinci ve ikinci altı ay için yüzde 4'lük önerisini tekrar gündeme getirirken, Haber-İş'in itirazı üzerine, Telekom, teklifini, ilk yıl için yüzde 10, ikinci yıl için ise yüzde 6.5 artı enflasyon farkı şeklinde revize etti. Bu sırada arayan Bakan Yıldırım, uzlaşmazlık noktasına gelindiğini öğrenince görüşmelerin yapıldığı tesislere gitti. Ancak Yıldırım, salona girdiğinde tarafların bu sefer ikramiyeler konusunda tartışmaya devam ettiğini gördü.

İKRAMİYE TARTIŞMASI

Taraflar, Bakan Binali Yıldırım'ın yanında da tartışmaya devam ederken, tüm Telekom çalışanlarına Kurban Bayramı öncesinde 200 YTL'lik ikramiye ödenmesi önerisi gündeme geldi. Telekom yönetimi bu öneriye şiddetle karşı çıkarken, Bakan Yıldırım, uzlaşma olmadığını görünce görüşmelerden ayrılmaya kalktı. Sendika yöneticileri ?Gitmeyin Sayın Bakanım? diye Yıldırım'ı durdurmaya çalışırken, grevin artış uzlaşmayla sonuçlanmasını isteyen Yıldırım, ?Bu da benden olsun? diyerek 200 YTL'nin ödenmesi için devreye girdi.

İLK YIL YÜZDE 10 ZAM

Yapılan anlaşma sonrasında, işçilerin ücretlerine birinci yıl yüzde 10, ikinci yıl yüzde 6.5 zam ve üzerine enflasyon farkı ödenecek. Sendikalı ve sendikasız işçiler arasındaki fark ise 2008'de giderilecek. Türk Telekom, işçiler arasındaki ücret adaletsizliğini gidermek için 30 milyon YTL denkleştirme bütçesi ayıracak. Kurban Bayram'ından önce ise grev sürecinde geçen zaman nedeniyle işçilere 200 YTL ödenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber