Okul açılışında öğrenciler donma tehlikesi atlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2007 17:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kars'ın merkeze bağlı Esenyazı köyünde yeni yaptırılan ilköğretim okulunun açılış töreni soğuk havada yapılınca hem öğrenciler hem de vatandaşlar olumsuz etkilendi. Protokol çadırı içinde soba yakıldı, vatandaş ısınmak için uzun süre halay çekti, öğrenciler donma tehlikesi atlattı.

Kars merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Esenyazı köyündeki açılış törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ile daire amirleri ve köylüler katıldı.

Tören başlamadan önce okul önünde bekleyen vatandaşlar soğuk havaya fazla dayanamayarak protokol çadırı içinde yakılan sobanın etrafını sardı. Köyün kadınları ise dışarıda törenin başlamasını beklerken soğuk havadan en çok yine öğrenciler etkilendi.

Protokol üyeleri, beklenen saatte gelmeyince tören için Kars'tan gelen halk oyunları ekipleri ile vatandaşlar davul-zurna eşliğinde uzun bir süre halay çekti. Isınmak için halaya katılanların sayısı fazla olunca ortaya renkli görüntüler çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 488 bin YTL'ye mal olan 8 derslikli ilköğretim okulunun açılışı için köye gelen yöneticileri öğrenciler, bayraklar ve alkışlarla karşıladılar. Vali Erden, tören alanında ilk olarak öğrencileri ve öğretmenleri selamladı. Çocukların halini gören Erden, "Çok mu üşüdünüz?" diye sorarken, öğretmenleri de "Paltonuz yok mu?" diye uyardı. Protokolün yerini almasıyla birlikte tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konuşmalar uzadıkça kar yağışı da başladı. Alandaki büyük-küçük herkesin üşüdüğü gözlenirken özellikle çocukların titredikleri dikkatlerden kaçmadı. Okulun kapısının önünde duran ve kurdele kesilmesi için makasları tutan 6. sınıf öğrencisi Hacer Susuz, 1 buçuk saatten beri beklediğini ve donmak üzere olduğunu söyledi.

Kar yağışı şiddetini artırdıkça tören de uzadı. Kürsüye en son çıkan Vali Erden, öğrencilere bazı nasihatlerde bulunduktan sonra soğuk hava dolayısıyla konuşmasını kısa tutacağını ifade etti. Daha sonra okulun açılışına geçildi. Konuşmalar esnasında soğuk havaya dayanamayarak yere yığılan 4. sınıf öğrencisi Fatma İnalkaç ise öğretmenleri tarafından okulun bir odasında ısıtılmaya çalışıldı. Kız öğrenci ayaklarını kalorifer peteğine sokarak ısınmaya çalışırken Vali Erden ve diğer yöneticiler odaya girdi. Durumu soran Erden'e bir görevli "Soğuktan dolayı böyle oldu" cevabını verdi. Milletvekili Karabayır ise, "Dışarıda çok beklettik" demekle yetindi. Protokol üyeleri daha sonra okulu gezerek incelemede bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber