İlköğretim öğrencilerine protokol işkencesi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PROTOKOL İŞKENCESİ!

Kars'ta ilköğretim okulunun açılışı için bahçede bekletilen minikler, 'protokol' törene geç kalınca adeta dondu. Bir öğrenci bayıldı

MUKADDER YARDIMCIEL Kars DHA

<

Dondurmalı eğitim!

Kars'ta yapılan okul açılışı işkenceye döndü. Yöneticilerin işgüzarlığı yüzünden çocuklar donma tehlikesi atlatırken, bazıları bayıldı.

YİNE PROTOKOLÜN GECİKMESİ!

Karakışın etkisi altındaki Doğu Anadolu'da yapılan bir okul açılışında yöneticilerin işgüzarlığı, minik öğrencilere resmen işkence çektirdi. Esenyazı Köyü'nde yaptırılan ilköğretim okulunun açılışında protokol mensuplarının törene gecikmesi ve konuşmaların gereksiz bir şekilde uzatılması yüzünden özellikle anasınıfı öğrencileri güç anlar yaşadı.

GÜÇLÜKLE "ÜŞÜYORUM" DEDİ

Titreyerek protokolü bekleyen öğrencilerin minik bedenleri bir süre sonra dondurucu soğuğa direnemez hale geldi. Bazı öğrenciler, soğuk yüzünden gözyaşlarını tutamazken, 4. sınıf öğrencisi Fatma İnalkaç, bir anda bayılarak olduğu yere yığıldı. Sınıfa götürülerek ısıtılmaya çalışılan minik Fatma'nın, sadece güçlükle "Üşüyorum" diyebildiği gözlendi.

***

Gözünü çıkardılar

Ilköğretim okulunun açılış töreni işkenceye dönüştü. Öğrenciler saatlerce soğuk havada bekletildi. Donma tehlikesi geçiren öğrencilerden biri bayıldı.

Hava sıcaklığının eksileri gördüğü Kars, tam bir açılış sıkandalına sahne oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan Esenyazı İlköğretim Okulu'nun 12.00'da başlaması gereken açılış töreni için öğrenciler 09.00'da okula getirildi. 3 saat dondurucu soğukta bekleyen öğrenciler, protokolün gecikmesi ve konuşmaların uzaması nedeniyle donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Öğrencilerin çoğu da daha fazla dayanamayarak gözyaşlarına boğuldu.

VELİLER TEPKİLİ

Törende Il Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ve AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın konuşmaları sırasında yağan kar ise çocukları iyice güçten düşürdü. Konuşmalar sırasında 4. sınıf öğrencisi Fatma İnalkaç baygınlık geçirdi. Bu korkunç olaya seyirci kalan veliler ise yetkililere tepki gösterdi.

Murat TAŞDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber