Mezar fiyatları el yakıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, vatandaşların rağbet ettiği mezarlıklarda mezar yeri almak isteyenler 240 YTL'den bin 800 YTL'ye kadar para ödemek zorunda kalıyor.

Yoğun talep üzerine şimdilik yer kalmayan Emir Sultan Mezarlığı ile şehir merkezindeki Alacahırka, Ahmetpaşa ve Pınarbaşı Mezarlığı'nda yer almak isteyenler bin 800 YTL, Hamitler Kent Mezarılığı'ndan yer almak isteyenler ise 240 YTL ödemek zorunda.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirlenen mezar fiyatları el yakıyor. Yılda onbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Emir Sultan Camii ve Türbesi'nin alt tarafında bulunan Emirsultan Mezarlığı'nda mezar yeri bin 800 YTL'den satılıyordu.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yoğun talep üzerine Emir Sultan Mezarılğı'nda yer kalmadığı8nı açıkladı. Şehir merkezinde bulunan Arabayatağı, Baruthane, Çekirge, Değirmenlikızık, Küçükbalıklı, Piremir, Sarıkaya ve Soğanlı Mezarılğı'ndan yer almak isteyenler ise bin 500 YTL'yi gözden çıkarıyor.

Alaşar, Alaattin Bey, Çukurca, Hamitler, Tuna ve Kent Mezarılğı'nın da aralarında bulunduğu şehir merkezindeki 34 mezarlıktan yer almak isteyenler ise sadece 240 YTL mezar yeri onarım ücreti ödüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Sanat Güneşi Zeki Müren'in de kabrinin bulunduğu Emirsultan Mezarlığı'na yoğun ilgi olduğunu, ancak mezarlığın tamemen dolduğu için bir süredir taleplerin karşılanmadığını bildirdi.

Yetkililer ayrıca mezar kazma ücreti olarak 35, cenaze yıkama için 50 ve cenaze nakil hizmeti için de 65 YTL para alındığını söyledi.

Mezar kazma, yıkama, kefenleme ve cenaze nakli (kefen bezi ve mezar tahtası temini dâhil) paket hizmetin ise 165 YTL'ye verildiğini anlatan yetkililer, Bursa Kent Mezarlığı ve Değirmenönü Mezarlığı haricindeki mezarlıklara defin yapılabilmesi için o bölgede ikamet etmesi şartı arandığını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili açıklamasında; "Mezar yeri ve hizmet talepleri, mezarlıklar şube müdürlüğünde bulunan mezarlık hizmet bürosundan alınabileceği gibi, ilçe belediyeleri sağlık işleri şube müdürlüğü binalarında bulunan mezarlıklar şube müdürlüğü mezarlık hizmet bürolarından da alınabilmektedir. ıÜüÖlümü gerçekleşen bir kişinin mezarlıklarımıza defin edilebilmesi ya da şehir dışına naklinin yapılabilmesi için ilgili kurumlardan 'Gömme İzin Kağıdı' alınması gerekmektedir.

Evde vefat durumunda, cenaze için gömme izin kâğıdı, bağlı bulunduğu ilçe belediyesi sağlık işleri şube müdürlüklerince verilir. Sağlık işleri şube müdürlüklerine vefat eden şahsın nüfus cüzdanı ile birlikte müracaat edilir. Kişinin nüfustan silinme işlemleri ilgili ilçe Belediyesi tarafından yapılır. Hastanede vefat durumunda, Gömme izin kâğıdı, ilgili hastane tarafından verilir. Hastanede gerekli işlemlerin yapılabilmesi için vefat eden şahsın nüfus cüzdanının ibraz edilmesi gerekir. Kişinin nüfustan silinmesi işlemleri ilgili hastane tarafından yapılır. Cumhuriyet savcılığı veya adli tıp kurumunun tespit ettiği vefat durumunda, cumhuriyet savcılığının vereceği defin ruhsatı veya adli tıp kurumunun vereceği otopsi raporları ilçe belediyesi sağlık işleri şube müdürlüklerince gömme izin kâğıdına dönüştürülür.

Kişinin nüfustan silinme işlemleri ilgili cumhuriyet savcılığı tarafından yapılır. Yurt dışında vefat gerçekleşmesi halinde, ilgili ülkede verilecek ölüm raporları havaalanı hekimleri tarafından tercüme edilmiş raporlara dönüştürülür." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber