İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Boşalacak Kadrolara Görevde Yükselme Sınavı Sonucuna Göre Atama Yapılmamalı

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 2006 yılı Aralık ayı sonunda şeflik kadroları için görevde yükselme eğitimi düzenlenmiştir. Bakanlık ilan edilen kadrolara, görevde yükselme sınav sonuçlarına göre atama yapmıştır. Ancak, Bakanlık, kamu yararına istisnaden, ilan metninde yer alamayan şef kadrolarına da, bu sınav sonucuna göre atama yapmıştır. 12 Ocak 2007 tarihli haberimizde bunun yanlış olabileceğini belirtmiştik. Konuya ilişkin olarak Ankara İdare Mahkemesi nezdinde açılan dava, 571 kişilik 2. grup şef atamalarının iptali ile sonuçlanmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının 2006 yılı sonunda yaptığı ikinci grup şef atamaları büyük yankı uyandırmıştı. Zira, bakanlık 2. bir ilana çıkmaksızın, eski görevde yükselme sınav sonuçlarına göre atama yapmaya karar vermişti. 2007 yılı başında geniş bir açıklama ile bunun yanlış olacağını belirtmiştik.

Haberimiz sonrasında, Bakanlığın uygulamasına hem Danıştay nezdinde hem de idare mahkemelerinde dava açılmıştı.

Ankara İdare Mahkemesi nezdinde açılan dava geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştır. Dava sonucuna göre, 2. grup şef atamaları iptal edilmiştir. Kararı görmek için tıklayınız. Mahkeme kararında gerekçe olarak şu hususlara yer verilmiştir.

"Bu durumda, İdarece 14.12.2006 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca tahsis edilen boş kadrolar için Görevde Yükselme Eğitimi sınavı için ayrıca ilan yapılması ve bu sayının 3 katı kadar adayın sınav için eğitime çağırılması gerekirken Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şef kadroları için Başvuru ve Atama Kılavuzumda yer alan düzenlemeye aykırı olarak; başlangıçta ilan edilen 773 Kadro dışında Bakanlar Kurulu'nca ilan edilen 571 kadroya daha atama yapılmasına ilişkin işlemlerde bu sınava girecek olanların haklarının ihlal edilmiş olması nedeniyle kamu yararı, ve hizmet gerekleri bakamından hukuka uygunluk bulunmamaktadır. "

KARARIN ÖNEMİ

Bu karar, eski görevde yükselme sınav sonuçlarına dayanılarak daha sonra boşalan kadrolara yapılacak atama işlemlerinin yanlış olacağını göstermektedir. Bu mahkeme kararı, boşalan her yeni görevde yükselme kadrosu için yeniden ilana çıkılması gerektiğini belirtmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber