2 kişinin alınacağı işe 1181 kişi başvurdu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum'un Yalıkavak Belediyesince özürlü ve eski hükümlülere yönelik açılan 2 işçi kadrosu için, bin 181 kişi başvurdu. Başvurunun fazla olması nedeniyle belediyeye alınacak işçiler, noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Bodrum'un Yalıkavak Belediyesi, "özürlü ve eski hükümlü" kontenjanından 2 işçi alınması için 15 gün önce duyuru yaptı.

İş için, 81 ilden bin 181 özürlü ve eski hükümlü başvuruda bulundu.

Yalıkavak Belediyesince alınacak 2 işçi için başvuruda bulunanların sayısı fazla olunca, işe alınacak 2 kişi, Bodrum 3. Noter Katibi Atiye Banu Öztürk'ün belediye toplantı salonunda adayların huzurunda Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ile yaptığı çekilişle belirlendi.

Kura çekimi sonucu, eski hükümlü kadrosu için Adıyaman'dan başvuran Hanifi Özen ile özürlü kadrosu için Amasya'dan başvuran Yunus Aktaş işe girmeye hak kazandı.

Belediye Başkanı Saruhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 kişilik kadro için bin 181 kişinin başvuruda bulunmasına hayret ettiğini belirterek, "1 özürlü işçi kadrosu için 840, 1 eski hükümlü kadrosu için 341 başvuru yapıldı. Bu, ülkemizdeki işsizliğin ulaştığı boyutu gösteriyor. 81 ilden insanlar başvuruda bulunmuş" dedi.

Başvuranların haksızlığa uğramaması için, işe alınacak 2 asil ile 2 yedek kişinin noter huzurunda belirlendiğine işaret eden Saruhan, "Bu olaydan insanların ders çıkarması lazım. İşe alınacak insanların alacağı maaş 400-500 YTL, bu insanların Bodrum'da yaşamlarını sürdürmeleri zor.

Bölgede en düşük ev kirası 300 YTL, bunlar Türkiye'nin gerçeği" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber