İkinci üniversite öğrencilerinin askerlik işlemleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 22:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İkinci üniversite öğrencilerinin askerlik işlemleri

İkinci Üniversite Öğrencileri

Askerlik kanununun 35.maddesinin c bendinde belirtilen ?yüksek bir mektebi bitirdikten sonra diğer yüksek bir mektebe veya ihtisas şubelerine ayrılmış müesseselerin ve Üniversitenin bir şubesini bitirdikten sonra diğer şubesine girenler; ertesi seneye bırakılmayıp asker edilirler.? hükmü gereğince herhangi bir yükseköğretim programından mezun olduktan sonra diğer bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran (ikinci üniversite) öğrencileri askerlik tecil işlemlerinden yararlanamazlar.

Ayrıca 13.07.2001 tarih ve 2001.24.1872 sayılı Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararının 11 maddesindeki ?Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıt yaptıranlar,askerlik işlemleri hariç Açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.? hükmü gereğince herhangi bir örgün yükseköğretim programında okurken acıköğretim programlarına kayıt yaptıranlar askerlik tecil işlemlerinden yararlanamazlar.

Ancak 13.07.2001 tarih ve 2001.24.1872 sayılı Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararının 12.maddesi gereğince ?Herhangi bir örgün yükseköğretim programında okurken acıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler, bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dahil tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber