Minik bebek ihmalden hayatını kaybetti

Haber Giriş : 06 Aralık 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de, yaklaşık 20 gün önce dünyaya gelen ikiz bebeklerden biri, hastanede sepsis (enfeksiyon ajanlarının kana karışması) nedeniyle yaşamını yitirdi. Bebeğin ailesi, hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mehmet - Figen Akyol çiftinin 15 Kasım 2007 tarihinde Servergazi Devlet Hastanesi'nde ikiz bebekleri dünyaya geldi. Azra ve Elenay ismi verilen bebekler, hastanenin yeni doğan ünitesinde kuvöze alındı. Doğumdan altı gün sonra sepsis teşhisi konulan Azra bebek ise ertesi gün öldü. Kardeşi Elenay'a da aynı teşhisin konulması üzerine küçük bebek Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Bebeklerin acılı ailesi, olayla ilgili hastanenin ihmali bulunduğu iddiasıyla Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Baba Mehmet Akyol, sezaryenle dünyaya gelen bebeklerinin sağlıklı olduğunu ancak doğumunun 6. gününde Azra'nın kanında sepsis bulunduğunun tespit edildiğini söyledi. Bebeğinin henüz bir haftalıkken sepsis nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirten Akyol, "Aynı teşhisin konulduğu diğer bebeğim de PAÜ'de yeni doğan yoğun bakımında yatıyor. Aldığımız bilgiye göre, bebeğin hayati tehlikesi ortadan kalkmış." dedi. Eşi Figen Akyol'un tahlillerinde, kanında herhangi bir mikroba rastlanmadığını, bebeklerin de hastane dışına çıkarılmadığını da dile getiren Akyol, bebekte sepsis denilen mikrobun bulunması ve ardından da bebeğin hayatını kaybetme sebebinin araştırılmasını istedi. Sorumluların cezalandırılmasını isteyen Akyol, Servergazi Devlet Hastanesi'nde kendi bebekleriyle aynı günlerde dünyaya gelen iki bebekte daha sepsise rastlanıldığını, bebeklerden birinin halen hastanede tedavi gördüğünü, diğer bebeğin ise İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildiğini sözlerine ekledi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iddia edilen enfeksiyonun kaynağını bulmak amacıyla hastane ve müdürlük olarak inceleme başlattıklarını bildirdi. İnceleme sonuçlandığında raporun açıklanacağını belirten Taş, şunları söyledi: "Sezeryanla dünyaya gelen bebekler, riskli gruplarda yer alıyor. Yani bebekler, düşük doğum ağırlıklı bebekler. Birisi 1 kilo 800 gram, birisi de 1 kilo 300 gram olan bebeklerimiz. Dolayısıyla bu bebeklerin belirli bir doğum ağırlığına gelene kadar yeni doğan bölümlerinde izlenmesi ve beslenmesi gerekiyordu. Bu süreç esnasında bebeklerimizden birisinde enfeksiyon gelişiyor ve enfeksiyon sonucunda vefat ediyor. Tabiki burada iddia edilen enfeksiyon kaynağını bulmaya çalışıyoruz. Hem hastane hem de Sağlık Müdürlüğü olarak inceleme başlattık. İnceleme neticesinde raporu yayınlayacağız. Bebeğin ölümüne neden olan enfeksiyonun kaynağı hastane kökenli bir etken olup olmadığının tespiti ve bununla ilgili gerekli araştırmalar yapılıyor. Hastanede arkadaşlarımız gerekli tedbirleri almış durumdalar. Biz de rapor sonucunda gerekli açıklamayı yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber