Hac kayıtlarında sıralama devam edecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelecek yıl hac kayıtları 2007 yılında çekilen hac kurasındaki sıralamaya göre yapılacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Hiçbir adayın hakkı zayi edilmeden 2007 yılında çekilen kuraya göre hac kayıtlarını yapacağız." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel seyahat acenteleri ile hac görevini yerine getirecek 100 bine yakın hacı adayının yüzde 70'i Mekke'ye ulaştı. Geri kalan hacı adaylarının kutsal topraklara gelişi 14 Aralık'ta tamamlanmış olacak. Mekke'de hac organizasyonu hakkında basın mensuplarına bilgi veren Bardakoğlu, 2007 yılında hacca gitmek için 650 bine yakın müracaat yapıldığını, bunlardan yüz bine yakınının bu yıl hacca getirileceğini belirtti. Geri kalan 550 bin hacı adayının önümüzdeki yıl sıra numarasına göre kayıtlarının yapılacağına dikkat çeken Bardakoğlu, bir sonraki yılda yapılacak kayıtlarda ise netlik olmadığını kaydetti. Başkan Bardakoğlu, bakanlıklararası hac kurulunun vereceği karar üzerine 2008 yılı için refakat ve zorunluluk halinde belirli sayıda yeni kaydın da yapılabileceğini söyledi. Diyanet'i sevindiren diğer bir konu ise hacı adaylarının yaş ortalamasındaki düşüş. Geçtiğimiz yıl 58 olan yaş ortalaması, bu yıl iki puan daha düşerek 56'ya indi.

Geçen yıl bütün hacılara yönelik yemek verme hizmeti bu yıl da devam ettiriliyor. Hacılara sabah ve akşam olmak üzere 2 öğün yemek veriliyor. 15'i Diyanet tarafından kurulan, 4'ü de özel firmalara ait 19 mutfakta hazırlanan yemekler hacılara dağıtılıyor. Diyanet, ayrıca bu yıl itibarıyla 20 bin hacı adayını banyosu, tuvaleti içinde olan müstakil ve otel tipine taşıyarak İslam ülkeleri arasında bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Diyanet, sağlık problemi olan hacı adaylarına hizmet veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber