'Okulda yemek yasağı' mahkemeden döndü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul'da tam gün eğitim veren 500 okul, ekim ayından bu yana ilginç bir sıkıntı yaşıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, şirketler aracılığıyla öğrencilerin okulda yemek ihtiyacının karşılanmasını yasaklayınca veliler çaresiz kaldı.

Okullarda sefertası uygulamasının başladığı eleştirileri dile getirilirken konu mahkemeye taşındı. Fatma Gencer isimli velinin başvurusunu önceki gün değerlendiren yargı, yürütmeyi durdurdu. İstanbul 2. İdare Mahkemesi, öğrencilerin yemek ihtiyacının karşılanmasına yönelik düzenleme yapmadan yasak getirilmesinin kabul edilemez olduğuna karar verdi. Okul çağının çocukların gelişimi açısından en önemli dönem olduğuna da dikkat çeken mahkeme, "Çocukların okulda bulundukları süre içinde yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri hususunda gerekenleri yapmak, idarenin görev ve sorumluluğundadır." dedi. Karar, tam gün eğitim yapan bütün okullar için emsal teşkil ediyor.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, ekim ayında 'öğrenciler zehirlenebilir', 'okul müdürleri yemek işinden rant sağlıyor' gerekçesiyle ilköğretim okullarında öğle yemeği verilmesini yasakladı. Bakırköy İncirlik Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu'nda çocuğu okuyan Fatma Gencer de, konuyu idare mahkemesine götürdü. Önceki gün verilen kararda, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda verilen yemek hizmetleri ile ilgili denetim esasları belirleyebileceği, ancak herhangi bir düzenleme yapmadan yasaklamanın hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Tuncer Çetinkaya, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber