Uslu:"Hükümet çalışanları düşük ücrete mahkum etmemeli".

Haber Giriş : 07 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, hükümetin, iç ve dış borçları bahane ederek, çalışanları düşük ücrete mahkum etmemesi gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'yu kabulunde konuşan Uslu, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yolunda attığı adımların önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin çalışma yaşamında birçok reforma ihtiyacı bulunduğunu bildirdi.

Hükümetin, 2004'ü istihdam yılı ilan ettiğini anımsatan Uslu, ancak şu ana kadar istihdamda ciddi bir artış yaşanmadığını, kayıtdışının önüne geçilemediğini ifade etti.

Hükümetin, iç ve dış borçları bahane ederek, çalışanları düşük ücrete mahkum etmemesi gerektiğini anlatan Uslu, ekonomik istikrar adına sürdürülen tercihlerin, halkın beklentilerinin uzağında olduğunu kaydetti.

Ahmet Aksu ise 15 Eylül'de başlayacak toplu görüşmelerde memurların hak ve özgürlüklerini sonuna kadar koruyacaklarını söyledi.

Memur maaşlarına yüzde 17 zam yapılmasını, kira yardımının 115 milyon liraya çıkarılmasını, eş ve çocuk yardımlarının artırılmasını istediklerini anlatan Aksu, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan memurların özlük haklarının iyileştirilmesini istediklerini belirtti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber