4/B'linin Askerlik Dönüşüyle İlgili Bir Karar Daha

5 Ekim tarihinde yayımladığımız haberde, sorumlu ve yetkili kuruluşların, büyük bir mağduriyet yaratan, 4/B'linin askerlik dönüşü göreve başlatılmasına ilişkin sorunu çözmesi gerektiğini belirtmiştik. Ancak, mevzuat bağlamında hala bir değişiklik yapılmamıştır. Buna karşın, askerlik görevi dönüşü sonrasında işe başlatılmayan 4/B'liler idare mahkemelerinde açtıkları davaları kazanmaya devam etmektedir. Son haber Bursa İdare Mahkemesinden gelmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 EKİM TARİHİNDE YAYIMLANAN HABER

4/B'linin sorunları, saymakla bitecek gibi değildir. En büyük sorun iş güvencesinin olmamasıdır. Bu sorundan dolayı 4/B'li olarak işe giren adaylar, kendilerini güvencede hissetmemektedir. Diğer sorunlar bu ana sorundan sonra gelmektedir.

Ancak, uzun vadede köklü bir çözüm üretiline değin, binlerce adayın mağdur olduğu iki konuda acil bir çözüm bulunması gerekmektedir. Bunlar şu şekildedir:

1- Doğum sonrası izinler de yapılan yeni düzenleme gibi, vatani bir görev olan askerlik görevi sonrasında işe başlatılmada da yeni bir düzenleme yapılmalı ve askerden dönen 4/B'li işe başlatılmalıdır. Bu konuda açılan ve kazanılan bir idare mahkemesi kararı bulunmaktadır. Zaman içinde bu kararların artacağına inanıyoruz. Zira, Danıştay dahi, askerliği tüm mazaretleri aşan daha önmeli bir mazaret olarak görmektedir.

2- 4/B'lilerin yer değişikliği konusunda farklı uygulamalar vardır. 4/B'li öğretmen yer değiştirebilmektedir. Ancak 4/B'li mühendis, 4/B'li imam hatip, 4/B'li sağlık personel yer değiştirememektedir. Bu konuda genel bir düzenleme yapılmalı ve akle ve vicdana uygun bir değişikliğe gidilmelidir. Düzenleme yapılırken, en azından becayişe ve boş yerlerin ilan edilerek nakil işleminin yapılabilmesine, kesinlikle yer verilmelidir.

4/B'lilerin bu iki sorununa duyarlı olmak ve çok ivedi olarak bir çözüm üretmek gerekmektedir.

BURSA İDARE MAHKEMESİNİN KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber