Çiçek:"Üniversitelere büyük görev düşüyor."

Haber Giriş : 07 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'de çok yasa çıkarılmasının en önemli sebeplerinden birisinin, felsefi alandaki eksiklik olduğunu belirterek, burada üniversitelere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Bahçelievler'deki Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Hukuka Felsefi ve Sosyolojik Bakışlar II" konulu sempozyuma katılan Çiçek, toplumsal sorunlara doğru bir bakış ortaya koyabilmek adına hukukçuların felsefe ve sosyoloji alanlarındaki donanımlarının çok önemli olduğunu söyledi. Çiçek, değişimin her toplum için hem bir imkan, hem de bir sorun olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çıkardığımız yasaları değişik kamu görevlileri uygular. Polisler, hakim ve savcılar da kanun uygular, ama ikisinin arasındaki fark iki bilim dalıyla ne kadar donanımlı olduklarına bağlıdır. Bu iki bilim dalının verilerinden, materyallerinden yeteri kadar istifade edebilirsek, bu kadar çok yasa çıkarmaya gerek yok. Çıkartılan yasalar zaten soyut düzenlemelerdir. Onların içini doldurmak büyük ölçüde hukukçulara, yargıçlara, savcılara ve avukatlara düşmektedir."

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber