Diyanetten Mekke'de lüks sağlık hizmeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığının Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde 20 yıldan bu yana hizmet veren hastanesi, Aziziye bölgesindeki lüks binasında hizmet vermeye başladı.

Mekke'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Aziziye bölgesindeki yeni binasında hizmet vermeye başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Hastanesini ziyaret ederek, Sağlık Ekip Başkanı Osman Akdemir ve Hastane Başhekimi Dr. Yasin Erol Yalçın'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Bardakoğlu, Aziziye bölgesindeki hastanenin Türkiye'nin birçok ilinde bile bulunmadığını, Türk hacılarına en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti.

Sağlık alanındaki hizmetler konusunda Diyanetin yasal zorunluluğu bulunmadığını anlatan Bardakoğlu, "İnsanımıza sahip çıkma adına bu hizmeti yapıyoruz. Kültür ve medeniyetimizi tanıtıyoruz. Bu ve benzeri hastaneleri Afrika ülkelerinde de açabilsek, tıp alanında da Türkiye'yi tanıtma imkanımız olur" dedi.

Mekke Sağlık Ekibi Başkanı Osman Akdemir, hastanede, Diyanet İşleri Başkanlığı ve seyahat şirketleri organizasyonu ile gelen vatandaşların yanı sıra Suudi Arabistan'a yerleşmiş Türk vatandaşları ile bu ülke vatandaşlarından müracaat edenlere de sağlık hizmeti verildiğini kaydetti.

Akdemir, Mekke sağlık ekibinin 1 başkan, 1 başhekim, 7 başhekim yardımcısı, 58 uzman doktor, 71 pratisyen doktor, 4 diş tabibi, 4 eczacı, 6 eczacı kalfası, 102 ebe-hemşire, 39 sağlık teknisyeni, 32 sağlık memuru, 38 hasta bakıcı, 41 şoför, 10 tercüman, 8 idari personel, 21 yardımcı ekip personeli olmak üzere 443 kişiden oluştuğunu söyledi.

2007 yılı Hac organizasyonundaki yeni yapılanma ile hacı yoğunluğunun Mahbes bölgesinde toplandığını anlatan Akdemir, "Eski hastanemiz Curhum bölgesinde 5 katlı binada 20 yıldan beri hizmet vermekteydi. Hastanemiz bu yapılanma içerisinde trafik problemi olmayan, fiziki açıdan da günümüz koşullarına daha uygun Aziziye bölgesindeki yeni binasına taşınmıştır. 16 kattan oluşan hastane binasının 8 katında sağlık hizmeti verilmekte, 8 katında ise sağlık personeli kalmaktadır. Hastanemiz 113 yataklı olup, 25'i yoğun bakım, 8'i acil gözlem ve 80'i servis yatağıdır. Gereğinde yatak sayısını arttırabileceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber