Okula kameralı gözaltı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 11:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kameralı gözaltı

Kız lisesinde sınıflar dahil okulun her köşesine tam 15 kamera yerleştirildi. Öğrencilerin tüm hareketleri saniye saniye izleniyor.

10 bin YTL'ye mal oldu

Diyarbakır'da istenmeyen olayların önüne geçmek ve olası durumlarda faillerin belirlenmesi için okullara kamera yerleştirme kervanına, Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesi de katıldı. Okulun içine ve dışına 10 bin YTL harcanarak 15 kamera yerleştirildi. Kameralar sayesinde öğrencilerin hal ve hareketleri düzelirken, serseri tabir edilen genç erkekler de artık okulun önüne yanaşamıyor. Okulda bin 700 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Müdür Bilge Hocaoğlu, "Bakanlıktan gelen 10 bin YTL'lik ödenekle, okul içerisinde ve dışında kamera sistemi kurduk. Okulun bütün içini görüyoruz.

'Davranışları düzeldi'

Salonu, koridoru, bahçeyi; öğrencinin ne yaptığını, öğretmenlerin ne zaman derse girdiğini, derse girip girmediğini ve öğrenci davranışlarını, hepsini kamera ile görüyoruz. 15 tane kameramız var. Öğrencinin güvenliği açısından kimler geliyor, kimler çıkıyor, hepsini kayıt altına alıyoruz. Kameraları taktıktan sonra öğrencilerin davranışlarında büyük bir düzelme var. Öğrenciler ilk başlarda ürkekti. Ancak şimdi daha rahatlar, kameralara göre davranışlarını ayarlıyorlar" dedi. Okul idaresi, kameralı sistemin ardından şimdi de okul girişinde güvenlik görevlisi bulundurmak için hazırlık yapıyor.

'Erkeklerden kurtulduk'

Öğrenciler, kameralı sisteme geçilmesinin iyi olduğunu savunarak, "Kameralara alıştık. Çünkü okul kız meslek lisesi olduğu için bir sürü erkek geliyordu. Onlardan kurtulduk. Kameralar bizim güvenliğimiz için de önemli" diye konuştu.

Eğitim-Sen: Sakıncalı bir durum

Okullarda kameralı sistemin eğitim açısında büyük sıkıntılar doğuracağını belirten Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı İhsan Babaoğlu, "Sürekli izlenme düşüncesini eğitim açısından sakıncalı olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Hüseyin KAÇAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber