Kafasında 5 dikiş iğnesi ile yaşayan öğrencinin dramı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAFASINDA 5 dikiş iğnesi ile yaşayan ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki Adnan ilhan, kendisine yardımcı olması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Adnan İlhan mektubunda ?Başımdaki iğnelerden kurtulmak istiyorum. Buna dayanacak gücüm kalmadı'' dedi.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde 2 eşli işsiz Mustafa İlhan'ın 16 çocuğundan biri olan ve Dr. Reşat Erdem İlköğretim Okulu 4'üncü sınıfında okuyan Adnan İlhan'ın başındaki iğneler 6 yıl önce farkedildi. Şiddetli baş ağrısı şikayeti üzerine götürüldüğü hastanede röntgen filmi çekilen İlhan'ın kafasının içinde 5 dikiş iğnesi bulunduğu olduğu ortaya çıktı. İkisi Van 100'üncü Yıl ve biri de Erzurum Atatürk Üniversitesi'ndeki Araştırma Hastaneleri'nde üç kez beyin ameliyatı geçiren Adnan İlhan, sağlığına kavuşamadı. Başındaki iğnelerin apse yapması sonucu felç geçiren ve her seferinde hastaneye kaldarılarak beynindeki iltihabı temizlenen İlhan'ın sağlık durumu bilimsel dergilere de yansıdı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nin Nöroşirurji Anabilim Dalı'nda tedavi gören Adnan İlhan'ın durumunun gazete ve TV'lerde haber olarak yayınlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir tarafından ?geçmiş olsun' telefonları geldiğini söyleyen babası Mustafa İlhan şunları söyledi:

?Yeşil kartla tedavi gördüğü hastanede Adnan'a gelen telefonlar moral kaynağı oldu. Herkes aradı. En çok aramasını istediğimiz Sağlık Bakanlığı ise hiç oralı olmadı. Oğlumun kafasındaki iğnelerden kurtulmasının istiyorum. Buradaki doktorlarımız elinden geleni yapıyor ama onlar da bizim gibi çaresizler. Bu nedenle Başbakanımız Erdoğan'ın oğluma yardım eli uzatmasını istiyoruz.''

?TIP LİTERATÖRÜNDE YOK'

Tedaviyi yürüten Nöroşirurji Anabilim Dalı'ndan Yard. Doç. Gökşin Şengül hastasının durumuyla ilgili şunları anlattı:

?Adnan'ın kafasındaki beş iğneden ikisi kafa tabanına oldukça yakın. Bu iğneler nasıl çıkar veya çıkarılacak bunun cevabını biz de bilmiyoruz. Çünkü tıp literatöründe böyle bir vaka yok. Adnan'ın durumu bilimsel makale oldu. Yabancı dergilere göndererek Adnan'ın sorununu dünyadaki bilim adamları ile paylaşacağız. Adnanın başındaki iğneleri çıkarmak tıpkı samanlıkta iğne aramaya benzer. Çok zor bir ameliyat. Adnan'ın kafasındaki iğnelerin apse yapması sonucu iki kez Van'da bir kez de bizde kafası açılarak iltihap temizlendi. İğneler her apse yaptığında Adnan felç geçirecek ve biz de kafasını açarak temizleyeceğiz. Adnan'ın şu anki sağlık durumu gayet iyi. Apse gelişmediği sürece her çocuk gibi koşup oynayabilir. Hatta topa kafa ile de vurabilir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber