Fatih Kaymakamı ve Gerçekler

Sitemizde birisi gazeteporttan, diğeri de Star gazetesinden alınmış, Fatih Kaymakamı Mehmet Kalyoncu'ya ilişkin iki haber bulunmaktadır. Söz konusu bu haberlerde, kaymakamın fakir fukararının parasını yediği, zimmetine para geçirdiği, haksız menfaat temin ettiği ve evinin pazar alışverişini bile Fak-Fuk-Fon'dan yaptırdığı gibi iddialar yer almaktadır. Yaptığımız araştırmada bu konuya dair tüm iddiaların yalan olduğunu ve sözkonusu haberlerin Fatih Kaymakamı tarafından bir yolsuzluk operasyonu kapsamında görevlen alınan kişilerce, basın mensupları kullanılarak medyaya servis edildiği tespit etmiş bulunuyoruz. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İDDİALAR

Fatih Kaykamı Mehmet Kalyoncu'ya ilişkin ilk iddia gazeteport sitesinde yer almıştır. 20 Haziran 2007 tarihinde sitemize alıntıladığımız bu haberde "Etimesgut Kaymakamlığı'ndan Fatih Kaymakamlığı'na atanan Mehmet Kalyoncu, zimmetine para geçirdiği ve haksız menfaat temin ettiği iddiası ile görevden alındı." denilmektedir.

İkinci haberi ise Star gazetesinden alıntılamışız. "Fakir fukaranın parasını kendine harcayan kaymakam!" başlıklı haberde, İçişleri Bakanlığı'nın raporuna göre Fatih Kaymakamı Mehmet Kalyoncu'nun fakir halk için oluşturulan Fak-Fuk-Fon'un parasını özel giderleri için harcadığı, hatta evinin pazar alışverişini bile fondan yaptığı belirtilmektedir.

Yukarıda yer verilen her iki haberi de sitemiz arşivlerinden silmiş bulunmaktayız...

Neden mi?

GERÇEKLER

1- OLAY NASIL GELİŞMİŞTİ?

Geçtiğimiz 2006 Ağustos ayındaki Kaymakamlar kararnamesi nedeni ile Ankara Etimesgut'da yaptığı başarılı bir Kaymakamlık görevi nedeni ile Fatih Kaymakamlığına atanan Mehmet Kalyoncu, göreve başladığı kısa süre içersinde burada görevli bazı memurların Kaymakamlıkta adeta bir çiftlik oluşturulduğunu, vatandaşın ve yetimlerin haklarının yendiğini, adeta devletin mallarının talan edildiği gerekçesi ile bu kişiler hakkında soruşturma açılması için müfettiş incelemesi istedi. yani bu kişiler hakkında yetim parası yediği içşin vakıflar genel Müdürlüğünden müfettiş isteyen Sayın Kalyoncu'nun kendisidir.

Ancak soruşturma devam ederken, haklarında soruşturma açılan görevli kişiler, ?bu işte Kaymakam Mehmet Kalyoncu da var. Haksız mal edinen ve halktan para toplayan kendisidir. Bizde Kaymakam hakkında şikâyetçiyiz? diyerek ve bu konuda yazılı dilekçeler vererek, Kaymakam Mehmet Kalyoncu'nun görevden alınmasını sağlamıştır.

Ancak, Kaymakam Kalyoncu hakkındaki görevden alma işlemi, idare mahkemesince iptal edilmiştir. Kaymakam Mehmet Kalyoncu, hakkında yapılan iddiaların yersiz olduğu ispatlanınca, tekrar eski görevine iade edilmiştir.

SON BİR SÖZ DE MÜLKİYE MÜFETTİŞİNE

Görevden alınan kişilerin başvurusu üzerine İçişleri Bakanlığı bir mülkiye müfettişi görevlendirmiştir. Mülkiye müfettişi yukarıda isimleri belirtilen kişilerin iddilarına dayanarak Kaymakamın görevden alınmasını istemiştir. Bu işlem de iptal olmuştur. Kaymakam Kalyoncu bu müfettiş için tazminat davası açacaktır.

SONUÇ

Yukarıda bir kısmı verilen gelişmeler, bir çete kurarak yetim hakkı yiyen kişilerin, bu çeteyi deşifre eden 27 yıllık Kaymakamı yıpratmak için nasıl çalıştıkları, medyayı nasıl yönlendirdiklerini göstermeleri açısından manidar ve ibret vericidir.

5 ay önce atandığı bir görevde, yetim hakkını korumaya çalışan bir kaymakam, gazetelere yetim hakkı yiyen kişi olarak yansımıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber