Kızılay: Hiçbir kabahatimiz yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Genel Başkanı Küçükali, 11 yıl önce Kızılay'dan aldığı kandan HIV bulaşan Müzeyyen Işıkgöz için, ?Doktoru hastamız ölüyor diyerek, tahlil edilmeyen kanı istemiş, tüm sorumluluğu da üstlenmiş? dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Kan Merkezi'nden 11 yıl önce aldığı kandan HIV virüsü kapan Müzeyyen Işıkgöz'ün ölümünden son derece üzüntü duyduğunu belirtti ve ?Türk Kızılayı'nın olayda bir kabahati yok? dedi. Küçükali, ?Kabahatimiz olmadığı gibi, doktorumuz da can kurtarmak adına böyle bir risk altına kendini atmış? diye konuştu.

Küçükali, Mamak Belediye Başkanlığı'nın Türk Kızılayı ile ortaklaşa düzenlediği ?Kan Bağışı Kampanyası?nda Müzeyyen Işıkgöz'ün ölümüne ilişkin soruları yanıtladı.

11 yıl önce doğum yapan bir bayana kan almak üzere Sağlık Bakanlığı'ndan bir doktorun, Kızılay Kan Merkezi'ne gelerek, ?acil kan talebi?nde bulunduğunu belirten Kızılay Başkanı, ?Bizim arkadaşlarımızda kan bağışından yeni gelmişler. Kan yeni toplanmış, merkeze yeni gelmiş. Kanların henüz, tahlil ve tasnif işlemi yapılmamış. Doktor da acil kan talep ediyor. Ortaya koyduğu gerekçede haklı olarak şu: ?Bu hasta ölüyor hiçbir tahlili yapmadan kanı verin. Her türlü sorumluluğu ben kabul ediyorum' diyor. İmzayı atıyor ve kanı alıyor. Bu üzücü olay meydana geliyor. Ben burada bu işin arkasına saklanarak, ?efendim bu iş falancadan oldu' demiyorum. Yakınlarına başsağlığı, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum? dedi.

O dönemde teknolojinin zayıf olduğuna dikkat çeken Küçükali, ?Ama bugün milyonda bir ihtimal bile olsa, kuluçkaya yatmış dönemdeki bir mikrobu dahi tespit etmek, teknolojinin imkanları dahilindedir. İnşallah böyle üzücü şeyler 11 yıl önce olduğu gibi ülkemizde olmayacak diye düşünüyorum. Keşke olmasaydı, ama bizim elimizde olan bir şey değil? diye devam etti.

BAŞKAN KAN VERDİ

Küçükali, daha sonra Mamak Belediye Başkanlığı'nda düzenlenen törende, Türk Kızılayı'nın, Mamak'ta kan bağış kampanyası başlattıklarını belirterek, kanın her damlasının çok önemli olduğunu söyledi. Özellikle hasta ya da hasta yakınları olan kişilerin bu durumun daha bilincinde hareket ettiklerini bildiren Küçükali, sağlık durumu yerinde olan vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı ve kan verdi. Kampanya, 3 gün sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber