AÖF sonrasında, KPSS-A kadrolarına girmek isteyen memurlar ve yaş sorunu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 10:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
AÖF sonrasında, KPSS-A kadrolarına girmek isteyen memurlar ve yaş sorunu

İyi günler, öncelikle bu bölümü oluşturduğunuz için teşekkür ederim. Bu bölüme yoğun ilgi gösterileceğine inanıyorum. Benim öğrenmek istediğim şu: Ben bilgisayar öğretmeniyim.... Anadolu Öğretmen Lisesi'nde çalışıyorum. Açıköğretim fakültesi Kamu yönetimi bölümünü okuyorum. 2010 yılında mezun olucam. Mezun olduktan sonra idari hakimlik sınavına ve kaymakamlık sınavına girmek istiyorum. Sınav ilanlarına baktığımda hep şu ifadeyi görüyorum. "Sınavın yapıldığı yıl 30 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir." Ben mezun olduğum yıl 30 yaşında olucam. Bu durumda benim bu sınavlara girme şansım olmaz mı? Ben zaten devlet memuruyum. Benim için de bu yaş şartı geçerli olur mu? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Çünkü ben kurum değiştirmek istiyorum. Teşekkürler

Bilindiği üzere müfettiş yardımcısı, uzman yardımcısı, kontrolör yardımcısı, kaymakam adayı gibi kadrolara girebilmek için ÖSYM'nin yaptığı merkezi KPSS sınavının alan bilgisi testlerini içeren oturumlarına katılmak gerekmektedir.

Kamu kurumlarından KPSS-A kadrolarına atama yapmak isteyenler, sınav duyurularında, KPSS-A'ya girmiş olmanın gerekli olduğunu belirtmektedirler. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin yapılacak Sınavlar hakkında yönetmeliğin 17. maddesine göre, kamu kurumları, atama yapılacak kadro sayısının 20 katına kadar adayı, puan sırasına göre olmak kaydıyla yazılı ve/veya sözlü sınava çağırmaktadır.

Bu sıralamaya girebilmek için adayın KPSS-A sınavının, kuruma ilişkin puan türünden, yüksek puan almış olması gerekmektedir. Örneğin kurum 3 katı kadar adayı yazılı sınava alacağını belirtmiş olması halinde, bu sıralamaya giremeyen aday, hiçbir hak iddia edemeyecektir.

Soruya gelecek olursak; Açıköğretimi bitiren bir memur ile memuriyete girecek bir aday arasında yaş şartı bakımından hiçbir farklılık bulunmamaktadır. Bu nedenle, yaş şartını göz önüne alarak, bir hedef belirlemeniz daha uygun olacaktır.

Öte taraftan, KPSS-A grubu kadrolarındaki yaş şartı sınırı bugün itibariyle devam etmekte ise de, bu sorun büyük bir rahatsızlık oluşturmaya devam etmekte olup, sorunun ileride çözülmesi ve yaş şartının daha yukarıya çekilmesi mümkündür. Bunun için bir genelge çıkarılması dahi yeterlidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber