Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi dünyada ilk sırada

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2007 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezinin, bu yıl gerçekleştirilen 306 böbrek nakli ile dünya birincisi olduğu bildirildi.

AÜ Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş, merkezin organ nakline başladığı 2000 yılında Türkiye genelinde 386 böbrek nakli yapıldığını belirterek, aradan geçen süre içinde Avrupa'nın en büyük organ nakli merkezi olduklarını söyledi.

Demirbaş, Antalya'da bu yıl 306'sı böbrek, 17'si karaciğer, 5'i pankreas, 2'si kalp nakli olmak üzere 330 organ nakli gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"Hedefimiz dünyanın en büyüğü olmaktı" diyen Demirbaş, "geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük merkezlerinin bu yılki performanslarını öğrendik. Ona dayanarak diyorum ki ekibimiz ve merkezimiz şu anda dünyanın en büyük canlı vericili böbrek nakli merkezidir. Dünyanın en büyük böbrek nakli merkezidir. Antalya'da dünyanın en büyük böbrek nakli merkezini yaratmayı başardık" diye konuştu.

Prof. Dr. Demirbaş, yılbaşından bugüne kadar yapılan 306 böbrek naklinde kaybedilen böbrek sayısının ise 3 olduğunu bildirdi. Demirbaş, "Yapılan böbrek nakillerindeki başarı oranı yüzde 99,5'tir. Bu da dünya ortalamasının çok üstündedir. Şu anda dünyada böyle bir oranla çalışan bir ekip yoktur" dedi

Yapılan 306 böbrek nakli içinde kaybedilen sadece bir hasta bulunduğunu vurgulayan Demirbaş, hasta sağ kalım oranının da yüzde 100'e yakın olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber