Vergi dairesine fiş götüren öğrenci hediyeyle dönüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışanların fiş veya fatura toplama mecburiyetinin kaldırılmasının ardından başlatılan, "Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum" kampanyası çerçevesinde vergi dairelerine fiş götüren öğrenciler, hediyeyle eve dönüyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği kampanya çerçevesinde fiş götüren öğrenciler bilgisayar, fotoğraf makinesi, bisiklet gibi büyük hediyeler için çekilişe katılma hakkı da kazanıyor.

İzmir'in Konak ilçesindeki Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 2-C sınıfı öğrencileri de topladıkları fişleri Konak Vergi Dairesi'ne teslim etti. Fiş götüren 34 öğrenciye Türkiye haritalı yapboz hediye edildi. İzmir Vergi Dairesi Denetim Grup Müdürü Özcan Tuna, 31 Ocak 2008'de sona erecek kampanya sonucunda çekilecek kurada bir öğrenciye dizüstü ve iki öğrenciye masaüstü bilgisayar, beş öğrenciye dijital fotoğraf makinesi, 10 öğrenciye verileceğini söyledi. Kampanyanın bütün illerde uygulandığını belirten Tuna, çekilişin 20 Mart 2008'de yapılacağını, hediyelerin nisan ayında dağıtılacağını kaydetti.

Konak Vergi Dairesi Başkanı Akif Yılmaz ise fiş götüren öğrencilere hediyenin yanı sıra "Örnek Vatandaş Belgesi" verdiklerini ifade etti. Yılmaz, kampanyanın başladığı 1 Kasım tarihinden bu yana 176 öğrencinin kendilerine belge getirdiğini açıkladı. Sınıf öğretmeni Süleyman Pala da kampanyanın yeni nesle vergi bilinci aşılaması açısından önem taşıdığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber