Kaymakam: Camide bayramlaşmadan gocunmuyorum

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu'nun, Kurban Bayramı'nda bayramlaşmanın camide yapılması için resmi yazı yayınlaması bazı medya kurumları tarafından tartışma konusu yapıldı.

Hakkında çıkan haberleri değerlendiren Mangaloğlu, bayramlaşmanın camide yapılmasındaki amacın daha çok kişi ile bayramlaşmak olduğunu açıkladı. Dini bayramlarda yapılacak tören için mevzuatta bir hüküm bulunmadığını kaydeden Kaymakam Mangaloğlu, "Mevzuatta hüküm olmadığı takdirde de örf ve adetlere göre hareket edilir. Amacımız da zaten daha çok kişi ile bayramlaşmak ve daha çok kişiye ulaşmak ve halkın ayağına gitmektir. Ben bundan ne gocunuyorum ne de alınıyorum. Normali de budur, doğrusu da budur. Bu fikrimin de arkasındayım." dedi.

Mevzuatta yer almayan konularda örf ve adetlere göre davranılması gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Mangaloğlu, camide bayramlaşma konusunda bir art niyet aranmaması gerektiğini vurguladı. Mangaloğlu, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Amacım daha çok kişi ile bayramlaşmak ve daha çok kişiye ulaşmak. 3 yıldır buradayım, şimdiye kadar yaptığımız resmi bayramlaşmalarda en fazla 40 kişiye ulaşıyorduk. Tüm Kurban ve Ramazan bayramlarındaki mevcut bu. Biz bu katılımı çoğaltmak için kavurma dağıttık ve bunun gibi etkinlik yaptık, ama netice alamadık. Örf ve adetlerimize göre bayram namazından çıkıldıktan sonra bayramlaşılıyor. Madem bizim protokol bayramlaşmasına gelmiyorlar biz onların ayağına gidelim istedik. Amacımız bu, bunda bir art niyet aramanın anlamı da yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber