AÖF'te okuyacak öğrenci, daha önceki öğrenimlerinde aldığı derslerden muaf sayılır mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 12:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
AÖF'te okuyacak öğrenci, daha önceki öğrenimlerinde aldığı derslerden muaf sayılır mı?

Açıköğretim, İktisat, İşletme fakültelerinde kayıtlı öğrenciler daha önceki yükseköğretim kurumlarında (A.Ö.F dahil) okutulan ve başarmış oldukları derslerden dolayı muafiyet tanınmaz. Almış oldukları dersler birebir örtüşse dahi bu derslerden muaf olmazlar.

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 44.maddesine dayanılarak hazırlanan Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav yönetmeliğinin konuya ilişkin 17. maddesi şu şekildedir:

"a) Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadırlar. Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarında (açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakülteler dahil) daha önce okudukları ve başardıkları dersler dolayısıyla hiçbir şekilde muafiyet tanınmaz.

b) Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencisi iken, yeniden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek, kayıtlı olduğu bölüm ve programdan, başka bir bölüm ve programa yerleştirilenler, önceki kaydını sildirmek koşuluyla, yerleştirildikleri bölüm ve programın 1 inci sınıfına kayıt yaptırabilirler.
Bu öğrencilere fakültelerde daha önce okudukları ve başardıkları dersler dolayısıyla hiçbir şekilde muafiyet tanınmaz."


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber