TSK, 'geri çekiliyoruz' taktiğiyle 3 gün istihbarat toplamış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın özellikle kış aylarında barınak olarak kullandığı Zap, Avaşin ve Hakurk bölgesindeki kamplarına beklenmeyen zamanda operasyon düzenleyen TSK'nın, üç gün boyunca istihbarat hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Rutin operasyonların yapıldığı sınır kesimindeki dağlık alanlardan 4 gün önce taktik gereği çekilmeye başlayan birlikler, PKK sempatizanlarından oluşan istihbarat kaynaklarının örgüte yanlış bilgi vermesini sağladı. Güvenlik güçleri, örgütte soğuk hava ve kar yağışı sebebiyle Türk ordusunun geri çekildiği, ilkbahara kadar operasyon yapmayacağı kanaati uyandırdı. Böylece teröristlerin muhtemel hareketlilik öncesi derin mağaralarda saklanmasının önüne geçmeye çalıştı. Şırnak 3. Sınır Tümen Komutanlığı'nın sarp dağlarda organize ettiği operasyon birlikleri taktik gereği geri çekilirken, sınırdaki topçu birlikleri bombalama emri bekledi. F-16 savaş uçakları, koordinatları belirlenen terör yuvalarını bombaladı. Ardından teröristlerin muhtemel toplu saldırılarına karşı sınırdaki önemli geçiş noktaları ve stratejik noktalar topçu ateşine tutuldu.

Gece tatbikatı Konya'da yapılmıştı

Türk Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz haziran ayında Konya'da yapılan 'Anadolu Kartalı Tatbikatı'nda Lantırn uçaklarıyla, gece görüş gözlüğüyle zifiri karanlıkta lazerle belirlenen hedefleri vurmuş ve büyük bir başarı kazanmıştı.

Bu tatbikat medyada 'Konya'da Kuzey Irak tatbikatı' başlıklarıyla yer almıştı. Tatbikatın ardından bir açıklama yapan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, "Hepiniz biliyorsunuz bir Hava Kuvvetleri'nin gece koşullarında, her hava koşulunda savaş yapabilmesi çok önemlidir. O nedenle tatbikatta Hava Kuvvetleri'mizin sahip olduğu Lantırn uçaklarıyla, gece görüş gözlüğü, atış sahasını bulup hiç ışık yanmayan hedefleri bombaladılar ve tam isabetle vurdular. Bu başarımızla, artık bundan böyle; tehdit ülkelerin, bize kötü bakan gözlerin, gece de yataklarında rahat uyuyamayacaklarını müjdelemek istiyorum." demişti. Orgeneral Cömert, bu harekâtı dünyada sadece 5-6 ülkenin yapabildiğini vurgulamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber