18 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 18 Aralık 2007 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Şeb-i Aruz" törenlerine katılmak üzere gittiği Konya'da, Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edecek. (Saat:10.00/10.45/11.30)

-Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu Başkanı Rızanur Meral ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı'yı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:17.00/17.30)

-DEMİRTAŞ SAVCILIĞA ÇIKARILACAK

-Almanya'dan Türkiye'ye gelişinde Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınan ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın savcılığa çıkarılması bekleniyor.

-MAKEDONYA BAŞBAKANI GRUEVSKİ ANKARA'DA

-Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'da.

Başbakan Gruevski Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret edecek. (Saat: 11.30)

-Başbakan Erdoğan ve Makedonya Başbakanı Gruevski, Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya gelecek. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. (Saat:13.00/14.30)

-Başbakan Erdoğan, Gruevski onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda öğle yemeği verecek. (Saat:15.00)

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Nikola Gruevski'yi Meclis'te kabul edecek. (Saat:17.00)

-Cumhurbaşkanı Gül, Gruevski'yi Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:18.00)

-MERKEZ BANKASI 2008 PARA POLİTİKASINI AÇIKLIYOR

-Merkez Bankası Başkan Durmuş Yılmaz, Banka Konferans Salonunda "2008 Yılında Para ve Kur Politikası" konulu bir basın toplantısı düzenleyecek. (Saat 10.00)

-TBMM GENEL KURULU TOPLANIYOR

-TBMM Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplanıyor. (Saat:15.00)

-BBP LİDERİ YAZICIOĞLU'NDAN BASIN TOPLANTISI

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:13.00)

-CHP'Lİ TOPUZ: ?YABANCILAR KAYIT DIŞI TURİZM? YAPIYOR

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, yabancıların Türk acenta ve otel işletmelerini devreden çıkararak, ?ülkesinden birine kiraya verme? yöntemiyle ?gizli pansiyonculuk ve otelcilik? yaptıklarını öne sürdü. Yabancıların, Türkiye'de ?kayıt dışı turizm? faaliyetinde bulunduğunu belirten Topuz, Maliye Bakanlığı'nı bu konuda uyardı. Topuz, konuyu bir soru önergesiyle de Meclis gündemine taşıdı.

-SHP LİDERİ KARAYALÇIN: ?YENİ ANAYASA ÖRGÜTLÜ DİYALOG YÖNTEMİYLE HAZIRLANSIN?

-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, yeni anayasanın ?örgütlü diyalog? yöntemiyle hazırlanması gerektiğini bildirdi. Karayalçın, örgütlü diyalog sürecini Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın yürütmesini isterken, sivil toplum örgütleri ile Meclis'te olan ve olmayan siyasi partilerin düzenli toplantılarla yeni anayasa hazırlanmasına katılımlarının sağlanmasının önemine işaret etti. Karayalçın, ?Böyle bir yaklaşım anayasa taslağının bir siyasi partiye değil, TBMM'ye ve topluma ait olmasına olanak verebilecektir? dedi.

-GERÇEK İŞSİZ SAYISI 4,1 MİLYON

-Türkiye İstatistik Kurumu'nun Eylül dönemi itibariyle işsiz sayısını 2,4 milyon, işsizlik oranını yüzde 9,3 olarak açıklamasına karşın; gerçek işsiz sayısının 4,1 milyon, gerçek işsizlik oranının da yüzde 15 olduğu belirlendi.

-KESİNTİSİZ BÜYÜME İŞSİZLİĞE İLAÇ OLMADI

-Türkiye ekonomisinin kesintisiz büyüme gösterdiği 2002 başından bu yılın Eylül sonuna kadar olan dönemde, resmi işsiz sayısı 438 bin, umudunu yitirerek iş aramayanlar da dahil geniş tanımlı işsiz sayısı ise 1 milyon 119 bin arttı.

-2007 İHRACATI 108 MİLYAR DOLARA GİDİYOR

-Türkiye'nin ihracatı Aralık ayının ilk 15 gününde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31.5 artarak, 5.2 milyar dolar oldu. İhracat ayın ikinci yarısında da aynı artış temposunu sürdürürse aylık ihracat 11.5 milyar, yıllık ihracat da 108 milyar dolara ulaşacak.

-AB ADAY EKONOMİLER RAPORU: TÜRKİYE'NİN MAKROEKONOMİK İSTİKRARI ETKİLENEBİLİR

-Avrupa Birliği Komisyonu Ekonomik ve Mali İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB'ye aday ve potansiyel aday ülkeler hakkında yıl içinde hazırlanan ilerleme raporu ya da benzeri raporlarda yer alan ekonomiyle ilgili bölümleri içeren yıl sonu değerlendirmesi yayınladı.

-?Katılım İçin Ekonomik Kriterleri Karşılamada Kaydedilen Gelişmeler? başlıklı raporda Türkiye için, ?2007'deki enflasyonist baskı, artan dış dengesizlikler ve zayıf mali disiplin makroekonomik istikrarı etkileyebilir. Yapısal reformlar yavaşladı, emek piyasasının katılığı istihdam yaratmayı engelliyor, insan kaynakları sanayinin gereksinimine bozuk uyarlanmış? saptamaları yer aldı.

-?MÜZİK EĞİTİMİ? TARTIŞMASINDA FAZIL SAY'I HAKLI ÇIKARAN OLAY

-Ünlü Piyanist Fazıl Say ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında tartışmaya neden olan müzik eğitimi konusunda, Say'ı haklı çıkaran bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı.

-İstanbul'da çalıştığı okulda 2 yıl içinde 700 öğrenciye müzik aleti çalmayı öğreten ve bin kişilik koro kuran müzik öğretmeni Müslüm Akdemir hakkında, öğrencileri ?müzik dersine zorladığı? gerekçesiyle soruşturma açıldı.

-Akdemir'in ilk soruşturması devam ederken okul yönetimine imzasız bir mektup geldi. Mektupta, müzik öğretmeninin ?Hrant Dink'in hemşerisi olduğu, öğrencilere Ermeni ezgilerini öğrettiği, Alevilik ve Ermenilik propagandası yaptığı? ileri sürüldü. Avukatı Metin İriz aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan Akdemir, konuyu öğretmenler toplantısına da taşıdı. Akdemir, kendisi hakkında böyle bir imzasız bir ihbar mektubu yazıldığını, yazan kişinin imza kullanmadığı için ?şerefsiz? olduğunu söyledi. Akdemir hakkında öğretmenlere küfür ettiği gerekçesiyle ikinci bir soruşturma daha açıldı.

-FAZIL SAY'IN ANNESİ: ?OĞLUM TÜRKİYE'Yİ TERKETMEZ?

-Son dönemdeki açıklamalarıyla gündeme otuan Fazıl Say'ın annesi Gürgün Say, AKP'li siyasetçilerin oğlu hakkındaki açıklamalarını eleştirerek, ?Oğlum, kastedilen anlamda Türkiye'yi terketmez. AKP Hükümetinin ortaçağ ve türban sevdası nedeniyle, ülkesinden soğumaz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın? dedi.

-HIRSIZ, HAPİSHANENİN ELEKTRİĞİNİ ÇALDI

-Hırsızlık suçundan mahkum olan bir sanık, elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle tek kişilik odasının elektrikleri kesilince akıl almaz bir yola başvurdu. Tuvalette bulunan elektrik anahtarından koğuşuna kaçak elektrik hattı çekti. Hırsız, elektrik hırsızlığından mahkum oldu. Yargıtay, sanığın disiplin suçu işlediğine karar verdi.

-TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU MECLİS'TE

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını kabul edecek. (Saat:15.00)

-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili'yi ağırlayacak. (Saat:10.30)

-YENİ ŞİRKET KURULUŞLARI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Kasım ayında kurulan kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri açıklayacak. (Saat:10.00)

-ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKIYOR

-Eğitim sendikalarına bağlı öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ek ders ücretleriyle ilgili uygulamasını protesto etmek için Bakanlık önünde basın açıklaması ve bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor. (Saat:12.30)

-10 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN GÖREVE BAŞLIYOR

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 10 bin yeni sözleşmeli öğretmenin bilgisayar ortamında göreve başlatılması törenine katılıyor. (Saat:10.00)

-BAKAN ÇELİK'TEN TESK BAŞKANI PALANDÖKEN'E ZİYARET

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret edecek. (Saat:10.30)

-İTO BAŞKANI YALÇINTAŞ, GAZETECİLERLE BULUŞUYOR

-İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO Merkez Binada düzenleyeceği basın toplantısıyla, ülke ve ekonomi gündemine ilişkin görüşlerini basın mensupları ile paylaşacak.(Saat:10.00)

-İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ MASAYA YATIRILIYOR

-İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), sektörle ilgili ekonomik değerlendirmeleri ve sektörün geleceğine ilişkin beklentilerini kamuoyuna duyurmak üzere bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.30)

ANKA

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Konya'da Valiliği, Garnizon Komutanlığını ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Konya'dan döneceği Ankara'da Türkiye işadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin Ankara temasları...

- Türkiye'ye ziyarette bulunan Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ve beraberindeki heyet, Ankara'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret edecek.

- Makedonya Başbakanı Gruevski'yi resmi karşılama töreni Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Makedonya Başbakanı Nikola Guruevski ile bir araya gelecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile ortak basın toplantısı yapacak.

- Başbakan Erdoğan, konuk Başbakan onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda öğle yemeği verecek.

- Makedonya Başbakanı Gruevski, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını kabul edecek.

4- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında "2008 yılı Para ve Kur Politikası"nı açıklayacak.

5- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, 10 bin yeni sözleşmeli öğretmenin bilgisayar ortamında göreve başlatılması törenine katılacak.

6-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında kara yollarında gerçekleştirilecek ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin protokol imzalayacaklar.

7- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker:

- "Tarımdaki küçülmenin, kuraklıktan başka nedeni yok, çiftçinin üretimden vazgeçtiği iddiaları doğru değil.

- "Tarımdaki diğer göstergeler çok olumlu, kullanılan kredi miktarı 10 kat artmış. Demek ki çiftçinin alım ve üretim gücü var, geleceğe güvenerek hesaplar yapıyor."

8- Türkiye'nin kredi notu...

- Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR: "Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu faktörler, olumsuz faktörlerden daha fazla."

9- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Paris'te dün sona eren Filistin Bağışçılar Konferansı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

10- Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Kremlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek ve basın toplantısı düzenleyecek.

11- TBMM'den...

- Genel Kurul toplanacak. (Saat: 15.00)

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, basın toplantısı düzenleyecek.

12- Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetinin, 7. Gözden Geçirme çalışmaları kapsamında Ankara'daki temasları izleniyor.

13- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Türk iş adamlarının İtalya vizesi almalarına ilişkin imzalanan mutabakat muhtırasının uygulanması ile ilgili Birlik Merkezinde basın toplantısı düzenleyecekler.

14- Tören...Konferans...Toplantı...Açılış...

- Şanlıurfa Valiliğince başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlarla Şırnak'ta şehit olan Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un ailesi için Karaköprü beldesinde satın alınan evler, törenle teslim edilecek.

- TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezince, Ergimiş karbonat Yakıt Pili Gemi Elektrik Üretim Sistemleri Pilot Tesisi törenle hizmete açılacak.

15- Basketbolda ULEB Kupası'nda, gruplarda 7. hafta maçları yapılacak.

- (A) Grubu'nda Türk Telekom, Bosna Hersek'te KK Bosna Sarajevo, (B) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka, Almanya'da Köln 99'ers, (C) Grubu'nda da Galatasaray Cafe Crown, İstanbul'da Hollanda'nın Hanzevast Capitals takımıyla karşılaşacak.

- FIBA Erkekler Avrupa Kupası (B) Grubu'nda 2. maçında Bandırma Banvitspor, Rusya'da Ural Great Perm takımıyla karşı karşıya gelecek.

16- Voleybolda Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi (D) Grubu'nda 4. maçında Eczacıbaşı Zentiva, Sırbistan'da Pastora 64 Belgrad takımıyla karşılaşıyor.

17- Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Avusturya'nın Austria Wien takımıyla oynayacakları UEFA Kupası (H) Grubu son maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Galatasaray, Austria Wien maçı hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

18- Austria Wien, Galatasaray ile oynayacağı UEFA Kupası maçı için İstanbul'a gelecek.

- Austria Wien Teknik Direktörü Georg Zellhofer, Ali Sami Yen Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Austria Wien, Galatasaray maçı hazırlıklarını Ali Sami Yen Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

19- Galatasaray, Avrupa kupalarında yarın 205. maçına çıkıyor

- Sarı-kırmızılılar, geride kalan maçlarda 75 galibiyet, 79 yenilgi alırken, 50 maçta da eşitliği bozamadı.

- Avusturya ekipleriyle 12 maç yapan "Cim bom", 5 galibiyet, 6 yenilgi alırken, 1 maç berabere bitti.

- Galatasaray'ın 20 golüne, Avusturya takımları 20 golle cevap verdi.

20- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında yarın 382. maçına çıkıyor.

- Lacivert-beyazlılar, geride kalan maçlarda 239 galibiyet alırken, 142 maçı ise yitirdi.

- Yarınki rakibi Armani Jeans Milano ile bugüne dek 5 kez karşılaşan Efes Pilsen, bu maçların 4'ünden galip ayrıldı.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber