O tarih öğretmeninin kitabını bir kişi dahi almasın

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güler Kömürcü'nün yazısı

Bizim külümüz de yakar...

Cuma günkü köşemde Atatürk'ün önderliğindeki milli mücadelenin önde gelen kahramanlarından ?Kuşçubaşı Eşref'e hitaben yazılmış (değerli yazar Ahmet Özcan'ın kaleme aldığı) bir açık mektubu (kısaltarak) yayınladım, hep bir ağızdan bağırdık;

?Üşüyoruz, Kuşçubaşı Eşref Bey, üşüyoruz; Osmanlı yıkıldı ve gitti biliyorduk. Bugün anlıyoruz ki, yıkım hâlâ devam ediyor. Bugün... Topraklarımızda yine düşman çizmeleri, yine işbirlikçi hainler, aramızda yine mandacılar ve göklerimizde yine anlaşılmaz bir sessizlik var. Ve ahali öyle sessizce seyrediyor. Üşüyoruz Eşref Bey, zemheriden, ayazdan, borandan değil, bizi biz yapan o ateş-i suzan söndüğü için, o meftun ve rindane ruhumuzu yitirdiğimiz için üşüyoruz. Bize yine o ateşten lazım, sizin ateşten....'

Ve... Bu ne sürat şaşırdım, birileri yazının üzerine daha 3. güneş doğmadan düğmeye basıverdiler. Cuma günkü yazımın hemen ardından sinyali vermişlerdi aslında; ?bu yazdıklarınızın hesabı önünüze fatura edilecek' şeklinde mesaj attılar, yine de bu kadar çabuk hesap kesimi beklemiyordum. Çoook etkilendim doğrusu!!!

Dün, bazı gazeteler rampa yapılarak, apar-topar çıkarılan bir kitap üzerinden yapılan progandayla, büyük kahraman Kuşçubaşı Eşref Bey'e ve de ?O'nu rahmetle anan' hepimizin sevdalarına infaz yapıldı, bugün sizlerin/bizim yataklarımızda rahat uyumamızı sağlayan, ölümü bal eyleyerek milli mücadele veren Eşref Bey; vatan haini, çeteci olarak ilan ediliverdi.

O haberlerle, bize verilmek istenen mesaj neydi acaba; ?aynı akıbet sizi de bekler, Eşref Bey'i model almayın, ölünüzü dahi rahat bırakmayız' mı? Yok canım bu kadar da olmaz!

Yapılan kara propagandanın kapsama alanı da geniş tutulmuş, en önemli devlet kurumlarımızdan biri olan ?MİT'i de Kuşçubaşı Eşref Bey üzerinden hedefe yerleştirip, Türk istihbaratını kuran bir hain miydi' sorusuyla beyinlerimize hangi ithal kuşku tohumu atılmaya çalışılıyor sizce efendim?

?Güvendiklerinizin, inandıklarınızın itibarlarını işte böyle entrikalarla size sorgulatıp, sizi derin yalnızlıklara mahkum ederiz, içinizi boşaltırız' mı yoksa diğer mesajları da?!

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ağır psikolojik savaş operasyonlarıyla yıpratılmaya çalışılır iken eşanlı MİT'e ve de sokaktaki vatanperverlere ?toplu itibar infazı' mı başlatılmış durumda?

İçinde bulunduğumuz bu sıcak günlerde, savaş hallerinde, malum devlerin (ve içerideki yerli taşeronların) son aşamasına geçtikleri bölge planlarına karşı çıkması söz konusu olan milli kurumlarımızı ve de biz vatanseverleri, kayıtsız şartsız kabule zorlamak için ?önleyici vuruş' yapılıyor, işin özeti bu aslında.

Değerli yazar Ahmet Özcan ?Kuşçubaşı Eşref'e ve onun ruhu üzerinden Cumhuriyete, milli mücadeleye saldıranlara cevap yazmış (www.haber10.com da bulabilirsiniz); ?Beyinlerin kuşatıldığı bir ülkede yürütülen rafine operasyonlardan, beyin yıkama ve psikolojik harb tekniklerinden bihaber olan okurların kafasını karıştırıp, zaten unutulmaya terk edilmiş bu gerçek kahramanları bir hatırlayan olur diye erken davranarak şimdiden küçük düşürmeye çalışanlara' karşı lütfen sizler de ?parmak kaldırııın' artık efendim.

Sahip çıkın sevdanıza, sahip çıkalım ?Kuşçubaşı Eşref' ruhlarımıza, haydi ey ?ateşli' okur, protesto mesajları atın o kara propagandayı yapanlara, Kuşçubaşı'nın vatan haini olduğunu beyan eden O kitabı (dün piyasaya çıktı-çıkarıldı.) bir kişi bile satın almasın.

Bu arada TSK'nın kandil operasyonu başarıyla tamamlanan takdire layık bir harekattır. Şimdi sırada ne var; önümüzdeki yazıya.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber