Çelik: 'İş bırakma eylemi illegal'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugün yapılacak öğretmenlerin iş bırakma eyleminin illegal olduğunu belirterek, yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 10 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını yaptı. Çelik, tören sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bugün yapılacak iş bırakma eylemi ile ilgili soru üzerine Çelik, eylemin illegal olduğunu, soruşturma başlatılacağını ve konuyla ilgili bir genelge yayınlandığını söyledi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Temel imzasıyla yayınlanan genelgede, öğretmenlerin dini bayramlarda ek ders ücretinden yararlanamadıkları gerekçesiyle toplu sevk alarak derse girmemek suretiyle eğitim ve öğretimin aksatılacağı haberleri hatırlatıldı.

Genelgede, yönetici ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenebilmesi için, ders görevinin fiilen yapılmış olması veya yapılmış sayılmasına bağlı olduğu vurgulandı.

"Bu nedenle, nasıl ki izinli ve raporlu olunan günlerde ders görevi fiilen yapılmadığı için ek ders ücreti ödenmesi söz konusu değilse, dini bayram günlerinin de tatil olması nedeniyle ders görevinin fiilen yapılması söz konusu olmadığından bu günler için de ders ücreti ödenmesi mümkün olamamaktadır. " denilen genelgede, şöyle devam edildi:

"Zira bu bayram günlerinde resmi bayram günlerinde olduğu gibi herhangi bir resmi tören uygulaması olmadığından, öğretmenlerin okul gitmeleri gibi bir durum da söz konusu değildir. Bu uygulama yeni olmayıp ülke kaynaklarının verimli kullanılması da gözetilerek geçmişte de dini bayramlarda öğretmenlerimize ek ders ücreti ödenmemiştir."

Öğretmenlerin, eyleme katılmak için hasta sevk belgesi alarak derslerin boş geçmesine neden olmalarının iyi niyetli bir yaklaşım olmadığına dikkat çekilen genelgede; "Bu bağlamda, hasta sevk belgesi alan öğretmenlerin sevk belgesinin il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul yönetimleri tarafından sağlık kuruluşlarında işlem görüp görmediğinin titizlikle takip edilerek, eğitim ve öğretim aksatanlar hakkında yasal işlem yapılmasını önemle rica ederim" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber