Öğrencilere eksi 5 derecede koşu eziyeti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 15:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

EDİRNE'de eksi 5 derecede gerçekleşen İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları arası il birinciliği kros yarışmasında öğrenciler zor şartlar altında mücadele etti. Soğuk hava nedeniyle üşüyen öğrenciler gözyaşlarını tutumazken, bazı öğrenciler ise koşunun tamamlanmasının ardından baygınlık geçirdi.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı okullararası il birinciliği kros koşusu öğrencilere eziyete dönüştü. Yaşlarına göre minik, yıldız ve gençler kategorilerine göre gruplar halinde 1500 ile 3000 metre arasında koşacak olan öğrencilerin saat 11.00'da Emniyet koşu parkurunda hazır bekletilmesi istenildi. Öğrenciler belirtilen saatte hazır bulunmalarına rağmen hazırlıklar tamamlanamayınca eksi 5 derecede yaklaşık 20 dakika beklemek zorunda kaldılar. Üzerlerine giydikleri şort ve formalarla bekleyen öğrenciler soğuk nedeniyle üşüyünce, havaya zıplayarak ve birbirlerine sarılarak ısınmaya çalıştı.

Startın verilmesinin ardından ise öğrenciler birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya yarıştılar. Koşunun tamamlanmasının ardından bazı öğrenciler bitiş çizgisine ulaşınca yere düşerek baygınlık geçirdi. Bayılan öğrencilere ise öğretmenleri ve sağlık görevlileri müdahale etti.

Koşu sırasında çok üşüdüklerine belirten öğrenciler, ?Hava çok soğuk. Hem koşarken hem de koşunun startının verilmesi beklerken çok üşüdük. Donmamak için zıplayarak ısınmaya çalıştık'' dediler.

Öğrencilerin yaklaşık 20 dakika bekletilmesini ise görevli hakemler Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin geç katılmasına bağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber