PKK kayıplarını itiraf etmeye 35 ölü ile başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava operasyonu sonrası PKK'nın verdiği kayıplar ağır ağır ortaya çıkmaya başladı. PKK kendi internet sitesinde yayınlanan haberinde, hava operasyonunda 5 kişinin öldüğünü kabul etti. Ölenlerden birinin de birlik komutanı olduğunu duyuruldu. Böylece operasyonda PKK'nın yönetici kadrosunun da öldüğü tescil edilmiş oldu.

Sitede verilen bilgiye göre ölenlerin kimlikleri şöyle:

Birlik komutanı Enver Umyanus (Abdülmenaf Tekin), Kendal Arap (Anter Muhammed Hamid), Bawer Batman (Fuat Özekinci), Rohat Rıhani (Fatih Bordoğan) ve Eşref Cizre. Ayrıca saldırıda 4 PKK'lının da yaralandığı bildirildi.

''KANDİL'DE 35 ÖLÜ VAR'' DEDİLER

PUKmedia'nın, Kürdistan Sosyalist Demokratik Partisi'nin resmi yayın organı Regazı Azadi (Özgür Dava) gazetesine dayanarak verdiği haberde, Kandil ve çevresinde bulunan Xınere, Bradost, Hakurk, Komtan, Sorede, Kalatukan ve Lewje bölgesindeki PKK kamplarına düzenlenen hava harekâtında, en az 35 PKK'lının öldüğü, 20'sinin de yaralandığı belirtildi. Bombardımanda isabet alan bir binada bulunan PKK'ya ait 700 bin doların da yandığı ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber