Akdağ: Doktorun emeğini karşılayacak para henüz basılmadı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Aralık 2007 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, işlerinin zorluğunu anlatırken, 100 bin hekimle 70 milyonun tedavi hizmetlerine yetişmeye çalıştıklarına dikkat çekiyor. Meslektaşlarının fedâkarlığına övgüler yağdıran Akdağ, "Onlar baş tacım; aldıkları maaş analarının ak sütü gibi helal. Fedâkarlıklarını karşılayacak para henüz basılmadı." diyor.

Sağlık Bakanı'nın en büyük şikâyeti de, doktor yetersizliği. YÖK'ün önceki başkanlarıyla tıp fakültelerindeki öğrenci sayısını artırmak için fikir birliğine varamamış. Yeni başkanla henüz bu konuyu görüşememiş. Ancak olumlu sonuç alacağına inanıyor.

Sağlık Bakanı Akdağ, 2023 yılında Türkiye'de doktor sayısının yeterli hale gelebilmesi için 200 bin doktor sayısına ulaşılması gerektiği görüşünde. Bunun için tıp fakültelerine alınan öğrenci sayısının iki katına çıkarılması gerekiyor. Bakan'a göre yapılması gereken, fakültelerdeki kontenjanı artırmak ve yeni tıp fakülteleri açmak. Son günlerin tartışmalı konularından biri de özel hastanelerin aldığı fark ücretlerine getirilen sınırlama. Akdağ, bu hususta kararlı: "Bunun için bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi."

Sağlık Bakanlığı, en çok mesai isteyen bakanlıklardan biri. Peki Akdağ, ailesine vakit ayırabiliyor mu? Akdağ, "Dışarıda işim bittiği zaman dolaşmayı pek sevmem. Onun için zaman ayırabiliyorum. 23.00'te eve gidiyorsak saat 2.00'ye kadar çoluk çocuk birlikte oluyoruz." karşılığını veriyor. Hafta sonları ve bayramlar aile için beklenen günler. Akdağ, bayramları iple çekmediğini gülerek anlatıyor: "Ben çekmiyorum, onlar kendisi geliyor. Anlayamıyorum bile." Akdağ'ın yorgunluğunu ailenin en küçük ferdi Remziye'nin 'baba' diye koşuşturması alıyor. Doktorculuk oyunu ise Bakan'ı gülmekten kırıp geçiriyormuş. Bakan, şöyle devam ediyor: "Remziye, doktor teyze oluyor, muayene ediyor, iğne yapıyor. 'Ağlama canım' diye teselli ediyor."

Evde kitap okumaya fırsatı olmadığını belirten Akdağ, bu açığı seyahatlerde kapattığını söylüyor. Bu yöntemle ayda iki kitap bitiriyor. Şu sıralar 'Tongue Fu' isimli kitabı okuyor. İnsan iletişiminde nasıl davranılacağına dair inceliklerin ve dil ile mücadelenin anlatıldığı kitabı oldukça faydalı buluyor. Geçen ay, Ayşe Kulin'in 'Veda' romanını bitirmiş. Bakan, sinemaya gitme konusunda ise programlarını aşamıyor. Eşi Şeyma Hanım'la birlikte 'Beyaz Melek' filmine gitme projesini bu sebeple dondurmuşlar. Hayat arkadaşına yaptığı son sürprizi paylaşmasını istediğimizde, "Yo onlar benimle eşim arasında." diyor. Her yıl kurbanını Erzurum'da kesen Akdağ, bu bayramda da geleneğini bozmadı. Akdağ, kurban kesimi için amcasına vekalet vermiş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber