TCDD biletlerinde artık isim yazacak.

Haber Giriş : 10 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD, tren yolcularına ilişkin bilgilere daha kolay ulaşmak amacıyla "bilet üzerinde isim yazma" uygulamasını başlattı. TCDD 2. Bölge Müdürü İsa Apaydın, Ankara Tren Garı gişeleri önünde yeni yolcu bilet uygulamasını basına tanıttı.

Apaydın, TCDD'nin son yıllarda yeni yatırımlar yapmaya başladığını, bu yatırımlardan birinin de mevcut gişelerdeki bilgisayar sistemlerinin yenilenmesi olduğunu söyledi. İsa Apaydın, Şubat ayından bu yana devam eden yenileme çalışmaları sayesinde internet üzerinden bilet satışları yapıldığını ifade etti.

Apaydın, "Seyahat eden yolcularımızın bilet kayıtları tutuluyordu. Bunun son halkası olarak gişelerimizde satılan biletlerin üzerine seyahat eden yolcuların isim kayıtları tutulmaya başlandı. 23 Ağustos 2004 tarihi itibariyle uygulamaya geçmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Apaydın, bilgisayarda bilet satışı yapılan yerlerin sayısının 24'ü merkezde olmak üzere toplam 75 gişe olduğunu kaydederek, "Bu uzun yol yolcularının 65'ine tekabül etmektedir. Bu sistemi TCDD şebekesine en kısa sürede yaymayı düşünüyoruz" dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber