Alemdaroğlu'na destek için 220 sivil örgüt katılacaktı, 100 kişi bile gelmedi

Haber Giriş : 11 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulusal Birlik Konseyi'nin 220 sivil toplum kuruluşunun katılacağını açıkladığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınma kararını protesto gösterisine 100 kişi bile gelmedi.

Alemdaroğlu'nun kendisini desteklediğini belirttiği örgütlerden Türk-İş ve Kamu-Sen başkanları ise konuyla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı.

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Zaman'a yaptığı açıklamada, "Ulusal Birlik Konseyi'nin üyesiyiz. Açıklama ile ilgili bilgimiz yok. Kamu-Sen olarak konu hukuka intikal ettiği için yorumda bulunmuyoruz.? dedi. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç da ?Ulusal Birlik Konseyi'nin yaptığı açıklama bizi bağlamaz.? şeklinde konuştu.

İÜ Merkez Kampus Rektörlük binasının önünde yapılan açıklamada, aralarında İÜ eski Rektörü Prof. Dr. Bülent Berkarda'nın da bulunduğu Ulusal Birlik Konseyi üyesi yaklaşık 100 akademisyen ve öğrenci Kemal Alemdaroğlu'nun YÖK tarafından görevden alınması için Cumhurbaşkanı'na yapılan başvuruyu protesto etti. Protesto gösterisi öncesi basın merkezlerine çekilen faksta 220 sivil toplum kuruluşunun katılacağı belirtilirken açıklamanın yapıldığı alana gelenlerin azlığı dikkati çekti. "Rektöre uzanan eller kırılsın" sloganları atan öğrenciler ve akademisyenler adına açıklamayı Ulusal İşadamları Derneği Başkanı Kemal Özden yaptı. Kararın acelece alındığını savunan Özden, Alemdaroğlu'na karşı yargısız infaz yapıldığını iddia etti. Özden, kararın Avrupa Konseyi iç komisyonu olan ?Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu'nun baskısı ile alındığını öne sürdü. Açıklama yapan Alemdaroğlu, kararın Avrupa Birliği'ne girmek üzere olan Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. Alemdaroğlu, YÖK'ün kararını ?yargısız infaz' olarak değerlendirdi. Alemdaroğlu'na destek veren Ulusal Birlikçiler, 26 Ağustos'ta da 'mücadele ve birlik' çağrısı yapmıştı. Ancak 223 kişi adına yapıldığı belirtilen çağrıya sadece 150 kişi katılmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber