Kolsuz bebek için doktorlara suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, hamilelik döneminde sıhhatli bir bebek dünyaya getireceği söylenen annenin doğum yapmasından sonra bebeğinin tek kolunun olmadığı ortaya çıktı. Bebeğin ailesi, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacak.

İzmir'de, özel bir tıp merkezinde 18 Aralık'ta doğum yapan Funda Kurter ve ailesi, doğumun ardından bebeklerini görünce şok yaşadı. Tıp merkezinde görevli kadın doğum uzmanı A.İ.'nin kendilerine bebeklerinin sağlık durumuyla ilgili olumsuz birşey söylemediğini belirten anne Funda Kurter, bebeği doğduktan sonra tek kolunun olmadığını gördüklerini söyledi. Doğumun hemen ardından yaşadığı şoku üzerinden atamadığını belirten gözüyaşlı anne Funda Kurter, doktorun kendilerine doğumdan sonra da hiçbir açıklama

yapmadığını iddia etti. Doğum anında böyle bir durumla karşılaşmanın çok zor olduğunu söyleyen Funda Kurter, "Bana bu bilgiyi geç bile olsa farkettiği zaman vermiş olsaydı, keşke bunu doğum sırasında yaşamasaydım. Bebeğimin kolunun olmadığını görünce ömrümden 10 yıl gitti" dedi. Bebeği Tuğçe'nin bir ömrünün gözlerinin önünden geçtiğini belirten

Funda Kurter, şöyle konuştu: "O da ileride evlenecek anne olacak. Yavrusunu nasıl kucağına alıp saracak? Belki bu durum doktor hatası değil ama benden gelip özür bile dilemedi. Bu kadar duyarsız olunabilir mi? Kolu olmayan bebeğe sağlam raporu verilir mi? Onun evladı yok mu?"

Bebeklerinin durumunu görünce bayramı da yaşayamadıklarını söyleyen Funda Kurter, başka insanların da canının yanmaması için doktor hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Kadın doğum uzmanı A.İ. ise konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber