Çelik'ten DTP'li Kurtulan'ın iddialarına yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, DTP Milletvekili Fatma Kurtulan'ın "bazı milletvekillerinin akrabasının terör örgütü üyesi olduğu" iddiasına ilişkin haberler konusunda, "Benim amcamın oğlu olduğu ifade edilen Selahattin Çelik, babamın anne tarafından üvey amcasının oğludur, adı geçeni çocukluk yıllarından beri görmedim" dedi.

Çelik, yaptığı açıklamada, DTP'li Kurtulan'ın dün bir gazetede yer alan, "bazı AK Parti'li bakan ve milletvekillerinin akrabalarının terör örgütü içinde yer aldığı" iddialarının ardından, bugünkü bazı gazetelerde konuyla ilgili haber ve yorumlar bulunduğunu belirtti.

Açıklamaların "AK Partiyi, Doğu ve Güneydoğulu milletvekillerini töhmet ve itham altında bıraktığını" ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Suçlu veya yanlış kişi sizin oğlunuz, öz kardeşiniz olabilir. Mühim olan sizin onunla aynı safta yer alıp almadığınızdır. Akrabanın sözlük anlamı 'yakın' demektir. Fikir ve siyaset dünyasında kan, soy-sop yakınlığı değil, zihniyet yakınlığı insanları bir araya getirir, yakınlaştırır.

Hukukun en temel prensiplerinden biri suçların şahsiliğidir. Benim 48 yıllık hayatımdaki duruşum, meslek hayatındaki tavrım, yazdıklarım, konuştuklarım hepsi ortadadır. 9 yıldan beri milletvekili ve bakan olarak da halkımın huzurundayım. Başım dik, alnım açıktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber