Narkotik köpeğini at pisliği ile yanılttılar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA polisi, Bingöl'den getirilen ve streç filme sarılıp, üzeri at pisliği ile kaplanan 1 kilo esrarı ele geçirdi. Uyuşturcu eğitimi alan köpeğin farkedemediği esrarı, ihbarı alan polisler ortaya çıkardı.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri, Bingöl'den otobüs ile Bursa'ya gelen 32 yaşındaki Ali Boğaç'ı takibe aldı. Halk otobüsüne binerek kent merkezine gelmek isteyen Boğaç, polis tarafından yakalande. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Boğaç'ın elindeki poşet, uyuşturucu eğitimi alan köpeklere koklatıldı ancak köpek tepki vermedi. Bunun üzerine polisin açtığı poşet içersinde, at pisliğiyle kaplı olan streç filme sarılı 1 kilogram esrar bulundu. Ali Boğaç verdiği ifadede esrarı Bingöl'den Bursa'ya satmak için getirdiğini söyledi.

Bu arada, İstanbul'dan Bursa'ya kokain getirdiği ihbarı yapılan Evrim Babaoğlu (27) ile Polat Kamar'ın (33) kullandığı otomobil, Bursa girişinde polis tarafından durdurulmak istendi. Karşısında polisleri gören zanlılar 9 ayrı pakete koydukları 5 gram kokaini yola attı. Polis, uyuşturucu kullanan zanlıların yola attıkları kokainleri bularak el koyarken, kendilerini de gözaltına aldı.

Her iki olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Zanlılar, ?Uyuşturucu ticareti yapmak' ve ?Uyuşturucu kullanmak' suçlarından mahkemeye çıkartılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber