Polislere ait araçlar yakıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Halkalı'da Emniyet mensuplarının oturduğu sitede, çoğu polislere ait 7 otomobil yakıldı. Son saldırılarla İstanbul'da yakılan araç sayısı 50'ye ulaştı

Mutlu Bozdağ

İstanbul'da otomobil kundaklama olayları önceki gece de devam etti. Saldırganlar bu kez Halkalı'da E,mniyet mensuplarının oturduğu siteyi hedef aldı. Çoğu polislere ait 7 otomobil yakıldı. Eyüp ve Bahçelievler'de de birer otomobil kundaklandı. Son olaylarla birlikte İstanbul'da kundaklanan araç sayısı 50'ye ulaştı. Küçükçekmece Halkalı 1. Etap Klimalı Konutlar 3. Sokak'taki sitenin otoparkında bulunan 7 otomobil, benzin dökülerek ateşe verildi.

Yanan otomobilleri gören bir polis memuru, havaya ateş ederek vatandaşları uyandırdı. Vatandaşlar yangına müdahale ederken, ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan otomobilleri söndürdü. Olayda 5 otomobil kullanılamaz hale gelirken, 2 araçta da küçük çapta maddi hasar oluştu.

Motosikletli 3 kişi

Eylemi motosikletli 3 kişinin gerçekleştirdiğini belirten bir görgü tanığı, "Polisin havaya ateş açması sonucu uyanan komşularla birlikte yangına müdahale ettik" dedi. Polis memuru olduğunu söyleyen bir kadın da, "Yeter artık, bu son olsun. Benim aracım yakılmış, önemli değil, vatan sağ olsun. Onlarca araç yaktılar. Bunlara karşı gereken müdahale yapılacak" diye konuştu. Olay yerine çok sayıda polis ekibinin yanında Özel Harekât timlerinin de sevk edilmesi dikkat çekti.

Olay yeri inceleme ekipleri, araç üzerindeki kimyasal maddeleri toplayarak, incelemek üzere kriminal laboratuvara götürdü. Yapılan incelemelerde araçların molotofkokteyli ve benzin dökülerek yakıldığı belirlendi. Bu olaydan yaklaşık 3 saat sonra Eyüp Merkez Mahallesi'nde bir otomobil, kimliği belirsiz kişiler tarafından molotofkokteyli atılarak yakıldı. Araç sahibi Adem Kaya, "25 yıllık öğretmenim. Vatan sağ olsun" dedi.

Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde de sabah saatlerinde bir otomobil kundaklanarak yakılmak istendi. Otomobil, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Son araçlarla birlikte İstanbul'da kundaklanan araç sayısı 50'ye çıktı.


İstanbul'da 4 otomobil daha kundaklandı

İstanbul'da araç kundaklama olayları devam ediyor. Akşam saatlerinde Kağıthane ve Küçükçekmece'de meydana gelen kundaklama olaylarının ardından, gece saatlerinde ikisi Küçükçekmece ve biri Kağıthane'de olmak üzere 3 araç daha kundaklandı. Son olaylarla birlikte bu gece yaşanan kundaklama sayısı 6'ya yükseldi.

Kağıthane Hürriyet Mahallesi Cemil Bengü Caddesi Fidan sokakta bulunan park halindeki 34 TU 7984 plakalı minibüs kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Olayı gören vatandaşlar durumu itfaiyeye haber verdi. Yanan otomobile kova ve yangın söndürücülerle müdahele eden vatandaşlar otomobili söndürdükten sonra olay yerine gelen itfaiye ekibi araca soğutma çalışması yaptı. Olay sonrası araçta madde hasar meydana geldi.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE İKİ KUNDAKLAMA

Aynı saatlerde Küçükçekmece Fevzi Çakmak Mahallesi Sultan Murat Caddesi Ülkem Sokak'ta park halindeki 34 AB 5359 plakalı bir minibüs de üzerine yanıcı madde dökülerek kundaklandı. Yanan araç olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olay sonrası araç kullanılamaz hale gelirken polis kundaklama olayları ile ilgili soruşturma başlattı.

Bu olaylarla birlikte bu gece İstanbul'da yaşanan kundaklama olaylarında 5 otomobil hasar gördü.

Sabah saatlerinde ise Küçükçekmece Sefaköy Malazgirt Caddesinde park halinde bulunan 34 AE 7282 plakalı kapalı dorseli kamyonit kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Edinilen bilgiye göre park halindeki aracı önce düz kontak yaparak çalıştıran saldırganlar, aracı yol ortasında bırakarak dorsesine molotof atıp kaçtı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahele ederek söndürdü. Olay sonrası araç kulalnılamaz hale geldi.

Eminönü'nde kundaklanan park halindeki otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Hacıkadın Mahallesi Ayrancı Sokakta park halinde bulunan Ahmet Fazlı'ya ait 34 BE 4900 plakalı otomobil, kimliği belirsiz kişilerce üzerine yanıcı madde dökülerek yakıldı.

Alevler, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürülürken, otomobilin motor kısmında maddi hasar oluştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber