Ulucanlar cezaevinde 'Gözün Gönlün Nuru' sergisi

Altındağ Belediyesi tarafından, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sergi Salonu'nda "Gözün Gönlün Nuru" temalı hat ve tezhip sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2021 11:00, Son Güncelleme : 03 Haziran 2021 11:06
Ulucanlar cezaevinde 'Gözün Gönlün Nuru' sergisi

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sanat Sokağı Sergi Salonu'nda açılan "Gözün Gönlün Nuru" sergisinde sanatçılar Fatma Alparslan, Fatma Köse ve Şaziye Ölçer'in eserleri yer alıyor. 5 Haziran'a kadar açık kalacak sergide geleneksel el sanatları olan hat ve tezhibe dair eserler yer alıyor.
Serginin, hat ve tezhip sanatının en güzel örneklerini sergilediğini ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, tüm sanatseverleri sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Altındağ Belediyesi ve Anakara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile 1-5 Haziran tarihleri arasında Geleneksel Türk Sanatları sanatçılarının eserlerinden oluşan "Gözün Gönlün Nuru" isimli serginin açılışı Ulucanlar Cezaevi Sanat Sokağı Sergi Salonunda gerçekleştirildi. Altındağ Ulucanlar Cezaevi müzesinin de yer aldığı yerleşkede yer alan sanat sokağı sergi salonundaki açılışına katılan davetliler ile gerçekleştirildi.

Sergi açılış konuşmasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait OKUMUŞ sanatın insan hayatındaki öneminden ve sanatsal faaliyetlerin insanların ruhuna yansımasından bahsetti. Konuşmasında Altındağ Belediyesine katkıları için teşekkür eden OKUMUŞ üniversitenin de geleneklerinden güç aldığını vurguladı.

Serginin hakkında bilgilendirme yapan Dr. Öğr. Üyesi Cengiz ŞAHİN; Sergimiz Fatma Alparslan, Fatma Köse ve Şaziye Ölçer sanatçılarımıza ait minyatür, tezhip, hat ve İslami geometrik desen eserlerinden oluşmaktadır. İstanbul'un Fethine de atıfta bulunmak adına farklı teknikler kullanılarak hazırlanmış toplam 53 adet el emeği göz nuru eserden oluşan sergimiz hafta sonuna kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacaktır. Sergiye eser desteği sunan sanatçılarımız Fatma Alparslan, Fatma Köse ve Şaziye Ölçer aynı zamanda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü yüksek lisans öğrencileridir. Tarihi dokusu, kokusu ve yaşanmışlıkları ile insanı kendine hayran bırakan ve bir o kadar da Türkiye Cumhuriyeti'nin acı hatıralarını da yansıtan ve hissettiren Ulucanlar Cezaevi yerleşkesinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Altındağ Belediyesi destekleri ile sanatseverlerle buluşan sergi salgın döneminde özellikle psikolojik olarak oldukça olumsuz etkilenen insanlarımızın sanat ile tekrar sosyal hayata dönüp, psikolojik olarak da kendilerini iyi hissedip salgının etkilerini bir an önce ortadan kaldırmalarına destek olacaktır. Bahar geldiğinde toprağın şenlenmesi, ağaçların canlanması gibi biz de bu sergideki sanat eserleri ile toplumumuzun yeniden normale dönmesini ümit ediyoruz.

Geleneklerinden ve kendi kökenlerinden beslenen üniversitemiz, sanatçılarımızın ruhlarının dışa vurumu olan el emeği göz nuru eserleri ile toplumumuzu buluşturarak üzerine düşen görevi yerine getirme çabasındadır. Milli, dini ve ahlaki değerlerin göz önünde bulundurularak hazırlanan bu sergi ile aynı zamanda kökenlerimizi ve bize ait olan değerlerin ön plana çıkması sağlanmaya çalışılmıştır. Manevi kültürümüzün sanata dönüştüğü, sanatçılarımızın ruhlarının parmak uçlarına hakim olarak ortaya çıkardıkları bu nadide eserler sanatseverlerin hem ruhunu doyuracak hem de gururlanmalarını sağlayacaktır. İbn-i Sina "Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder" demiştir. Değerli eserleri ile sergimize destek verdikleri için tüm sanatçılarımıza teşekkür ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber