Özel Üniversiteden kişiye özel ilan!

Bahçeşehir Üniversitesi, Sağlık Yönetimi programında kişiye özel öğretim görevlisi ilanına çıktı!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2021 14:00, Son Güncelleme : 04 Haziran 2021 11:41
Özel Üniversiteden kişiye özel ilan!

Bilindiği üzere, öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ve giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslarla bu sınavlara girecek adaylarda aranacak şartlar, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te düzenlenmiştir.

Mezkür Yönetmeliğin 2 nci maddesinin 1 inci fıkrasında yer alan; "Bu Yönetmelik, devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarının öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadrolarına yapılacak atamaları kapsar." düzenlemesine göre vakıf üniversiteleri anılan yönetmelikte belirtilen koşullara göre öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alımı yapmaktadır.

Bu bağlamda, söz konusu yönetmeliğin "Genel Şartlar" başlıklı 6 ncı maddesinin 5 inci fıkrasındaki "Yükseköğretim kurumları, bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadro ilanlarında lisans veya lisansüstü mezuniyet alanları ile ilan edilen alana ait bilimsel, nesnel ve denetlenebilir koşullar dışında belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar koyamazlar." hükmüne vakıf yükseköğretim kurumları da uymakla yükümlüdür.

Zaman zaman yaptığımız kontrollerde ya da takipçilerimizden gelen geri bildirimlerde vakıf üniversitelerinin anılan yönetmelik hükümlerine uygun olmayarak kişiye özel ilan verdiklerini görüyoruz.

Bunlardan birisi de Bahçeşehir Üniversitesi tarafından yapılmıştır. Söz konusu üniversite tarafından 03 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda çok sayıda öğretim üyesi ve öğretim görevlisi kadrosu ilan edilmiştir.

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümüne alınacak Öğretim Görevlisi kadrosu özel şartı; "Lisansını Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden almış olmak, Yüksek lisansını dijital oyun tasarımında yapmış olmak, eğitim teknolojilerinde doktora yapıyor olmak" şeklinde belirlenmiştir.

Sağlık Yönetimi için belirlenen bu özel şart çok açık şekilde belirli bir adayı tarif etmekte ve programla aranan kriterlerin de uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

Sağlık Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, İşletme gibi bu alanda ders verebilecek yeterlikte kişi bulunmakta iken, BÖTE mezunu ve dijital oyun tasarımında yüksek lisans yapmış bir kişinin bu programa katabileceği katkı nedir gerçekten merak ediyoruz.

Bu kapsamda, henüz başvuru süreci yeni başlayan bu öğretim görevlisi kadrosuyla ilgili belirlenen özel şartın mutlaka gözden geçirilmek suretiyle Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber