Öğretmenin zorunlu çalışma yükümlülüğü hangi hallerde ertelenir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Aralık 2007 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zorunlu çalışma yükümlülüğü hangi hallerde ertelenir?

1.Birinci Hizmet Bölgesi illerde görevli olanlar ile zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen illerde görevli iken Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illere özür durumundan yer değiştirme suretiyle atamaları yapılanlar özürlerinin devam ettiğini her yıl yer değiştirme suretiyle atama döneminde belgelendirirler. Bunlardan özürlerini belgelendirenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenir.

2.Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış veya bu yükümlülüğe tâbi olmaması hâlinde diğer eş, eşinin zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış ya da muaf olduğunu her yıl yer değiştirme suretiyle atama döneminde belgelendirirler. Bunlardan özürlerini belgelendirenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenir.

3.Alanları bakımından zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet bölgelerinde çalışma imkânı bulunmayanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen bölgelerde öğrenimlerine göre atanabilecekleri alanlarda bölüm veya meslek alanı açılıncaya kadar zorunlu çalışma yükümlülükleri ertelenir.

4.Eşleri diğer kurumlarda görevli olup zorunlu çalışma yükümlülüğüne tâbi olacakların birlikte görevlendirilmelerini sağlamak bakımından erteleme süresi, bu durumları dikkate alınarak kurumlar arasında yapılacak koordine ile belirlenir.

5. Eşleri yasama organı üyeliği, yüksek mahkemelerin başkan ve üyeliği, belediye başkanlığı, il ve ilçe genel meclisi üyeliği, 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanuna ekli I ve II sayılı cetvellerde belirtilen görevlerde bulunanların öğretmen olan eşlerinin zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenir. Ancak erteleme süreleri, eşlerinin bu görevlerde kaldığı süreyle sınırlıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber