Rekabet doktorları hedef yapıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Aralık 2007 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir hasta yakını tarafından 2005'te öldürülen Prof. Dr. Kalaycı'nın eşi, Dr. Necati Yenice'nin vurulmasıyla yeniden aynı acıyı yaşadığını anlattı.

TAYFUN Erkenkalkar'ın kanser hastası eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu Doç. Dr. Necati Yenice'yi silahla vurması, 2 yıl önce vurularak öldürülen Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı'yı hatırlattı. Acısı son saldırıda bir kez daha canlanan Kalaycı'nın eşi Nurlan Kalaycı, ?Bu olayların sonu gelmeyecek' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

?SENİ DE YAŞATMAZLAR'

HASTA yakını Yusuf Cevahir tarafından 12 Kasım 2005'te öldürülen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs ve Kalp Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kalaycı, olaydan bir yıl önce ameliyat ettiği Ahmet Cevher tarafından ?Bu ameliyattan sağ çıkmazsam, seni de yaşatmazlar' diyerek tehdit edilmişti. Kalaycı hasta yakını olan Yusuf Cevahir tarafından öldürüldü. Cevahir, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ama doktorlara yönelik saldırılar bitmedi.

REKABET KÖRÜKLÜYOR

BU tip saldırıların önünün kesilemeyeceğine inanan Nurlan Kalaycı, doktorların birbirleriyle olan rekabetlerinin hastaları proveke ettiğini düşünüyor. Kalaycı, ?Hasta başka doktora gittiğinde, maalesef diğer doktor daha önce uygulanan tedavinin yanlış olduğunu söylüyor. Yakınlarını kaybeden cahil hastalar da gidip doktoru vuruyor' dedi. Kendisini hala toparlayamadığını söyleyen Kalaycı, ?Dr. Yenice'nin vurulmasıyla sanki aynı olayı tekrar yaşadım. Hala kendimizi toplayamadık. Bu tür olaylar da acımızı her geçen gün daha da tazeliyor' dedi.

ÖZLEM YILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber