'Gençler devleti iş kapısı olarak görmesin'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2007 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Karaisalı'daki toplantıda işsiz gençlere tavsiyelerde bulunarak "Gençlerimiz devlet kapısında iş aramasınlar" dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şekerci'nin daveti üzerine Karaisalı'ya giden AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve İl Genel Meclisi Başkanı İlyas Karabulut vatandaşların ve muhtarların sorunlarını dinledi. AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandıktan sonra Karaisalı'ya hizmet aktığını söyledi. Gürkan, "Bu hizmetlerden dolayı diğer belediyeler bizi kıskanıyor. İnşallah bundan sonra daha fazla hizmet gelir. Yeter ki siz sorunlarınızı bize aktarın. Yerelde ve genelde ilgili yerlere iletip, sorunu çözeriz" dedi.Karaisalı Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu'nun da ilçenin sorunlarını anlattığı toplantıda tavsiyelerde bulunan Başkan Durak, işsiz gençlerin devlet kapısını iş kapısı olarak görmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Konuşması sırasında örnekler de veren Başkan Durak, Adana'da iş yapan 2 bin müteahhidin 1800'ünün ustalıktan gelme olduğunu ifade ederek, "Ustalık doğuştan olmaz, şantiyede öğrenilir. İşsiz gençlerimiz inşaatlarda çalışmalı. Gözü açık olan işçi, önce usta, sonra taşeron, daha sonra da müteahhit olur" şeklinde konuştu.Zeytin, harnup, incir ve badem meyvelerinin sulama ihtiyacı az olan bitkiler olduğunu kaydeden Başkan Durak, Çatalan havzasında ve bütün Karaisalı'da bu ürünlerin yetiştirilmesinin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber