İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İki Diploma Sahipleri ve ÖSYM'nin Bilgisayar Programı

Daha önceki dosyalarda, adayların en son öğrenim düzeyinden sınava girmesi gerektiği belirtilmişti... Bugünkü dosyamızda ise sitemize ara sıra sorulan önemli bir soruya yanıt vereceğiz. Nadirde olsa ülkemizde iki lisans veya iki önlisans veya iki ortaöğretim bölümünden mezun adaylar bulunmaktadır. Ancak, iki diploma sahipleri KPSS tercih işlemlerinde sadece iki diplomasını birden kullanamamaktadırlar. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Aralık 2007 01:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkemizde düz liseden ve aynı zamanda fark dersleri vererek meslek lisesinden mezun olan adaylar bulunmaktadır.

Yine ülkemizde iki adet farklı önlisans bölümünden veya iki adet farklı lisans bölümünden mezun olanlar bulunmaktadır.

Bilindiği üzere KPSS iki bölümden oluşmaktadır. Sınav işlemleri ve tercih işlemleri...

Sınav başvuruları sırasında her aday mezun olduğu bölümü kodlarla belirtmektedir. Bu işlemler sırasında sadece tek bir bölüm/program adı belirtilebilmektedir. Yapılan bu belirtmeler, daha sonraki yerleştirmelere esas olmaktadır.

Örneğin ÖSYM boş kadroların yer aldığı kılavuzları yayımlarken, her boş kadronun yanında "mezun olunan bölüm/program", "yaş", "askerlik" ve diğer şartlar yer almaktadır. Bu şartlar arasında yer alan "mezun olunan bölüm/program" şartı, bilgisayar ortamındaki yerleştirmeler sırasında, adayın sınav başvuruları esnasında verdiğği bilgiler ile karşılaştırılartak sonuçlandırılmaktadır.

İşte ÖSYM yerleştirme programı yazılımında, adaylara birden fazla mezuniyetlerini girme hakkı tanıyan bir seçenek bulunmadığından, her aday sadece tek bir mezuniyetini belirtebilmektedir. ÖSYM, bugüne değin bu soruna bir çözüm üretememiştir.

Sorunu yaşayan adayların hem YÖK Başkanlığına hem de ÖSYM'ye dilekçe ile itirazda bulunarak sorunun çözümünü istemeleri uygun olacaktır. Soruna ilişkin çok sayıda şikayet dilekçesi, sonuç alınmasına katkı sağlayacaktır.

Diğer taraftan, KPSS tercih işlemleri sırasında, ÖSYM tarafından ekrandan adaylara gösterilen bölüm/program bilgilerine itirazı olan adayların, ÖSYM'ye bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. ÖSYM'nin bugün itibariyle yapabildiği, sadece bu değişiklik talebini yerine getirmekten ibarettir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber