4/B'linin Sözleşmesi, Üç Kurumda Sebepsiz Feshedilmeyecek

"Sebep göstermeksizin sözleşmesini fesh etme imkanı", 4/B'li çalıştıran tüm kamu kurumlarına, hizmet sözleşmeleri ile verilen bir haktır. Ancak, hizmet sözleşmelerinde yer alan bu hükümler birer birer iptal olmaktadır. Önce öğretmenlerin hizmet sözleşmesinde yer alan hüküm oldu, daha sonra da sağlık personelinin... Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 4/B'lileri de bu hafta içinde, benzer bir kazanım elde etti. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk önce 4/B'li olarak çalışan öğretmenler, hizmet sözleşmesinde yazan "Sebep göstermeksizin sözleşmesini fesh etme imkanı"nın iptali için Danıştay'a başvurdu. Danıştay, 2006 yılında bu hükmü iptal etti.

Daha sonra, sağlık personeli, benzer bir hükmün iptali için dava açtı. Dava 2007 yılı Temmuz ayında sonuçlandı. Bu dava kararı da öğretmenler gibi sağlık personelinin lehine olmuştur.

Ve 2007 yılının son gününde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 4/B'lileri de benzer bir hakka kavuştu. Danıştay 12. Dairesi, hizmet sözleşmesinde "Sebep göstermeksizin sözleşmesini fesh etme imkanı" veren hükmün yürürlüğünün durdurulmasına karar verdi.

Ancak ülkemizde sadece bu üç kurumda 4/B'li personel çalışmamaktadır. Bunların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde de çok sayıda 4/B'li personel çalışmaktadır. Bu kurumlar da, personeli ile ayrı ayrı hizmet sözleşmesi imzalamıştır. Hizmet sözleşmelerinde yer alan bu hükümlerin iptali için Danıştay'da dava açılması gerekmektedir.

4/B'li personeli sendika üyesi yapma imkanına sahip olan sendikaları sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber