Posta Kanunu değişiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 14:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Posta çeki hesapları arasında yapılacak para aktarma işlemlerinden ücret alınmasına olanak sağlayan kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Posta Kanununda değişik öngören tasarıya göre, posta çeki hesabından diğer bir posta çeki hesabına yapılan aktarma işlemlerinden, tıpkı bankalarda olduğu gibi ücret alınabilecek.

Tasarının gerekçesinde, bankalar ve finans kuruluşlarının bünyelerinde bulunan farklı hesaplar arasında yapılan para transferlerinden oldukça yüklü ücretler aldığı hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

''Bu da banka ve finans kuruluşlarının bütçelerinde önemli bir gelir kalemi olarak yer almaktadır. Posta Kanununun yürürlük tarihinden çok sonraki bir tarihte yürürlüğe giren 4736 sayılı Kanunun birinci fıkrasına göre, kamu iktisadi kuruluşlarınca üretilen mal ve hizmet bedellerinin ücretsiz verilmesi engellenmiştir.

Posta Kanununun 37. maddesinin ilgili fıkrasının Kanun metninden çıkartılması ile 4736 sayılı Kanun ile Posta Kanunu arasında paralellik sağlanacak olup, PTT Genel Müdürlüğünün, posta çeki hesapları arasında aktarma işlemlerinden ücret alabilmesi imkanı doğacaktır''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber