Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Haber Giriş : 02 Ocak 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, bugünden itibaren Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Trakya'da etkili oluyor. Özellikle dün akşam saatlerinden itibaren Kırklareli'ye bağlı Demirköy İlçesi ve Dereköy'de kar yağışı etkili oldu. Edirne'deki Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise aralıklarla kar yağışı sürüyor.

Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı yakınlarında dün akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri çalışma başlattı. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulması nedeniyle Dereköy Sınır Kapısı'nın ulaşıma kapanmaması için ekipler kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Demirköy'e bağlı Mahya Tepe'de ise kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Edirne'nin Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise aralıklarla devam eden kar yağışı ise etkili olmadı.

TRAKYA'DA KAR YAĞIŞI

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne ve Kırklareli'de hava sıcaklığının düşmeye devam edeceğini ve kar yağışının aralıklarla süreceğini bildirdi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün kıyı Ege, Marmara'nın batısı ile Batı Akdeniz kıyılarında başlayacak yağışlar, yarın Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı Akdeniz'de görülecek.

Trakya, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzey ve batısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışlar, diğer bölgelerde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Perşembe ve cuma günleri ise yağışlı sistem, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek.

Hava sıcaklığı, perşembe günü batı bölgelerden başlayarak tüm yurtta 4 ile 6 derece azalacak. Sıcaklığın düşmesi nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

KIZILIRMAK BUZ TUTTU

Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın Sivas'taki bazı bölümlerinde, soğuk havanın etkisiyle buzlanmalar oluştu.

Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğup, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun illerinden geçerken çok sayıda dere ve çayın sularını toplayarak Bafra Burnu'ndan Karadeniz'e dökülen, Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın Sivas bölümündeki bazı kısımları, son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle kısmen buz tuttu.

Irmağın özellikle göl görünümünü andıran bölümlerinin tamamen buz örtüsü ile kaplandığı, akıntının yoğun olduğu kısımların ise kısmen buz tuttuğu görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber