Başıboş köpekler için belediyeye 3 bin TL tazminat cezası

Konya Karatay'da başıboş köpeklerin saldırısına maruz kalan bir vatandaş, belediye aleyhine dava açtı. İdare mahkemesi 3 bin TL tazminat cezasına karar verdi. Danıştay sadece belediyenin değil Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin de hasım mevkiine konmasını istedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Temmuz 2021 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Başıboş köpekler için belediyeye 3 bin TL tazminat cezası

2019 yılında, Konya ili Aziziye mahallesinde 6-7 sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan bir vatandaş, ısırılmış ve kuduz tedavisi görmüştür. Köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaş, belediyenin görevlerini yapmadığı gerekçesiyle, Karatay Belediyesi aleyhine 3 bin TL'lik tazminat dava açmıştır.

'YERLEŞİM MERKEZLERİ İÇİN KÖPEKLER İÇİN DOĞLA ORTAM DEĞİL'

İdare mahkemesi, yerleşim merkezlerinde toplu halde yaşayan köpeklerin yaşadıkları alanın doğal ortam sayılamayacağını, belediyenin görevinin sokak köpeklerinin bakımını yaptıktan sonra ortama bırakma ile sonlanamayacağını belirterek tazminat talebini kabul etmiştir.

DANIŞTAY: VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR DE HASIM MEVKİİNDE OLMALI

Belediye temmiz başvurus yapmış, Danıştay ise 5216 ve 5393 sayılı Kanun hükümleriyle, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca, Valilik ve büyükşehir belediyesinin de sorumlu olduğunu ve bu kurumların da hasım mevkine alınması gerektiğine karar vererek, kanun yararına bozma istemini kabul etmiştir.

Kararı görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber